Jó hangulatban telt a türrös szecskatábor


2016-08-11 08:59:00  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatban telt a türrös szecskatábor főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium 12. A osztálya szervezett két napos szecskaavató tábort a 9. ny osztályosoknak.
Molnár Martin, 12. A osztályos diák elmondta, amikor ők bekerültek kis diákként a Türrbe, nagyon pozitívan élték meg a szecskáztatást, s mivel a végzősök nagyon közvetlenek és barátságosak voltak velük, úgy gondolták, ők is ezt a kedvességet továbbítják majd a leendő elsősöknek.
-Úgy láttuk, hogy egyre halványodik a szecskáztatás hagyománya, ezért szerveztük augusztus elejére a két napos szecskatábort, melynek fő célja az ismerkedés, a közös játék, a nevetés és a szórakozás. Reméljük, amikor szeptemberben átlépik az iskola kapuját, már mindenki bátrabb lesz, mivel ismerik egymást, minket végzősöket és egy kicsit az iskolát is. Tapasztalataink szerint a végzős osztályok nem annyira ismerik a kisebbeket, de így most nekünk lehetőségünk nyílt megismerni őket. A táborban közel harmincan vettek részt a 9. ny osztályosok – mesélte Molnár Martin, akitől megtudtuk, természetesen a szecskáztatás ezzel nem ért véget, hiszen szeptembertől folytatódnak a „szivatós” és persze mókás feladatok. A hivatalos szecskaavató késő ősszel leszel majd. A szecskatáborban a 12. A osztályfőnöke, Gacs Mercédesz és a 9. ny osztályfőnöke, Varga Áron is részt vett, aki szintén jó ötletnek tartotta a tábor gondolatát, mivel ő is megismerhette a leendő osztályát.
Molnár Martin szerint mindannyian jól érezték magukat a tábor ideje alatt. A szecskák is felszabadultak, közvetlenek voltak velük. Kék egyen pólót viseltek Türr címerével ellátva, így a városban mindenki megismerte őket. A vidám feladatok között volt ismerkedős program, egymás jellemzése, közös sütögetés, bográcsozás és egy izgalmas éjszakai türrös szellem keresés a kollégium falai között.
Rácz Dóra nagyon jól érezte magát a táborban, szerinte a végzősök kedvesek és rendesek voltak velük, bár azért egy kicsit tartottak tőlük. A fiatal lány szerint jó osztályközösségük lesz majd.
Sztupák László szintén pozitív élményeiről számolt be hírportálunknak. Laci szerint kiváló ötlet volt a szecskatábor, itt megismerkedtek egymással, s a végzősökkel is sokat beszélgettek, miközben bemutatták az iskolát, a leendő tanárokat a végzősök.
A programok elsősorban a Türr gimnáziumban és a kollégiumban zajlottak, a feladatokat közösen állították össze a 12. A osztályosok.
A jó hangulatú tábor zárásaként kedden délután a Várkertfürdő strandján lubickoltak a fiatalok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 13:37:12

A Fidelitas segítséget ajánl az idősek ellátásához


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből


ajánlott cikk főképe

2020-07-31 13:18:22

Pápai lettem, bízom benne, hogy a kialakult barátságok, emberi kapcsolatok megmaradnak - Szijártó László atyával beszélgettünk