Fórum a vállalkozások fejlesztéséért


2016-08-17 17:54:53  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Fórum a vállalkozások fejlesztéséért főképe
Vállalkozásfejlesztési fórumot rendezett ma délután a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft a Városháza első emeleti nagytárgyalójában, melyre mikro-, kis-, és középvállalkozások képviselőit várták.
Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft ügyvezetője hírportálunknak elmondta, a társaság alapvető feladata, hogy az önkormányzat számára elérhető európai uniós pályázatok összeállításában, rögzítésében és a nyertes pályázatok megvalósításában közreműködjön. Az elmúlt időszakban az önkormányzat valamennyi pályázatát benyújtották, az elbírálásra még nem került sor, így vannak szabad kapacitásaik. Ezért döntöttek úgy, hogy a vállalkozások számára a GINOP pályázat keretében kiírt pályázati lehetőségekről fórumot rendeznek. Emellett a társaság felajánlotta azt is, hogy igény esetén a pályázatok megírásában is közreműködik.
A fórumon a megjelent vállalkozók elsőként Rádi Róbert nyújtott áttekintést a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft működéséről, tevékenységeiről. Mint elhangzott, az önkormányzat a társaságot a Fő tér rekonstrukciója idején hozta létre, az akkor megvalósult munkálatok kapcsán látott el a társaság műszaki ellenőri feladatokat. Ezt követően bővült a tevékenységi körük, és az elmúlt évtől a közterületek felújításával kapcsolatos tevékenységet is végeznek. Emellett mérnök munkatársaik tervezői feladatokat is végeznek, így dolgoztak többek közt a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítására és a volt Véradó épületének az Egyesített Szociális Intézmény céljaira való átalakítására benyújtott pályázatok tervezési feladatain is. A cég közbeszerzések bonyolításával is foglalkozik, emellett az idei év januárjától pályázatírással kapcsolatos feladatokat is ellátnak.

Kovács Beatrix a pályázati lehetőségekről számolt be

A fórum második részében Kovács Beatrix pályázatokért felelős koordinátor az aktuális GINOP pályázatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást. Részletesen szólt a vállalkozások versenyképességének növelését célzó hitelprogramról, a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése érdekében kiírt pályázatról, a családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetését célzó pályázatról, illetve a pályakezdőket támogató gyakornoki programról is.
A tájékoztató végén a résztvevőknek lehetőségük nyílt személyes konzultációra is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-30 20:45:31

Barokk élmények, vizes kalandok - újra nyitva a kastély és a strand


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 20:15:43

dretgy.hu


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 14:24:17

Koronavírus-fertőzöttek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál