Kaotikus Szlovén Open


2016-08-19 11:33:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kaotikus Szlovén Open főképe
A nagyon sikeres Horvát Open után a Bakony Judo Klub kata (formagyakorlat) versenyzői ismét nemzetközi versenyen mérették meg magukat. A klub mesterei ezúttal a szlovén Izola városába utaztak, ahol második alkalommal rendezték meg a nyílt szlovén formagyakorlat-bajnokságot, a Slovan Opent. A házigazdák mellett a horvát és a magyar válogatott is részt vett a viadalon, utóbbit két párossal a pápai klub képviselte. A pápai judósok felkészülten várták a versenyt, ami a szervezőkről nem volt elmondható. A részletekről Mezei Csaba mesélt.
- Már odaérkezésünkkor sejtettük, hogy nem lesz zökkenőmentes a verseny, hiszen az előzetesen meghirdetett kezdéshez képest két órás csúszás volt, odaérkezésünkkor például egy teremtett lélekkel sem találkoztunk a csarnokban – emlékezett vissza a klub edzője. Mint kiderült, délelőtt a szlovén junior válogatott edzőtáborozott, és csak az ő edzésük után lehetett megkezdeni a versenyt. Nem voltunk túl sokan, de úgy voltunk vele, ha már eljöttünk, versenyezzünk egy jót. A házigazdák a bíráskodást sem bízták a véletlenre, nagyjából az a forgatókönyv játszódott le, mint Horvátországban, ahol finoman szólva is segítették a hazai versenyzőket. Így sem jöttünk haza érem nélkül, hiszen testvéremmel, Mezei Lajossal mindhárom versenyszámban éremmel gazdagodtunk: a dobástechnikák formagyakorlatában (Nage no Kata), valamint a földharctecnikák formagyakorlatában (Katame no Kata) egyaránt a második helyet szereztük meg a szlovén páros mögött, az önvédelmi formagyakorlatban (Kime no Kata) pedig a legjobbnak bizonyultunk. A Farkas Zoltán - Mezei Gábor alkotta páros a földharctechnikák versenyében a dobogóról nem sokkal lemaradva a negyedik helyen végzett, a Pillér Gábor - Gajdosi Győző páros sérülés miatt sajnos nem tudott elindulni.
Mezei Csaba elmondta, az eredményhirdetés is teljes káoszba fulladt, ugyanis az érmeket nem a végeredmény, hanem az indulási sorrend alapján adták át, magyarán az kapta az aranyat, aki először mutatta be formagyakorlatát. Így történhetett meg az, hogy a versenyzők a már átvett érmeket kénytelenek voltak visszaadni, majd a medálokat rövid pontszámolás után újra kiosztották. Az egyesület edzője így sem volt elégedetlen a megszerzett három éremmel, a három pápai kata páros legközelebb az október 30-ai Pápa Openen lép tatamira.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:21:08

Strandkézilabda csapatot építenek


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 15:40:38

Véget ért a kézilabda szezon


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:03:55

Elmarad a városi kispályás bajnokság