Fegyverek, kitüntetések, érmek, érmék


2016-08-21 17:45:46  | cikk: ha  | 


Fegyverek, kitüntetések, érmek, érmék főképe

16. alkalommal szervezte meg a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja a hagyományos augusztusi fegyver- és érembörzét. Ezúttal nem sikerült csatlakozniuk a Pápai Történelmi Napok rendezvénysorozatához, mert országos találkozójuk volt a múlt hétvégén, de így is sok árus és érdeklődő megfordult a Petőfi Gimnázium aulájában.

Lóky György, a pápai csoport vezetője elmondta, hogy száz asztalra érkezett foglalás, az árusítók a Dunántúl minden vidékéről érkeztek. A pápai éremgyűjtők közössége jelenleg 28 tagú, de remélik, hogy csatlakoznak újabb érdeklődők is. A numizmatika szép tudomány, de rejt veszélyeket, ha valaki nem elég jártas a témában, mondta Lóky György. A csoport tapasztalt gyűjtői szívesen támogatják tanácsaikkal a kezdőket.

Lóky György vezeti a pápai csoportot

Meglepő lehet, de az éremgyűjtésben is vannak divatok, ám a magyar szabadságharcok pénzei örök kedvencek itthon. Pedig ezek általában nem is szépek, nem is nemes anyagból készültek, hisz gyorsan kellett forgalomba hozni, akár az 1700-as évek elején, akár 1848-49-ben. De például az 1848-49-es szabadságharc idején forgalomba került pénzeken volt először magyar felirat, mesélte Lóky György. Napjainkban népszerűek az egzotikus országok pénzei, melyek valóban érdekesek, szépek.

Dr. Hollóssy István, a MÉE nyugat-magyarországi regionális szervezetének titkára elmondta, hogy Pápán mindig nagyszerű börzék várják a kiállítókat és a látogatókat is, kiváló a szervezés itt mindig, tette hozzá.
Ma délelőtt a legkülönfélébb numizmatikai és militária kincsekre bukkanhatott a hozzáértő szemlélődő a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A találkozón szinte minden korszak ritkaságai iránt nagy az érdeklődés, az asztalokon az ókortól egészen a Horthy-korszakig, a szocializmus koráig voltak értéktárgyak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-05 19:13:07

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga


ajánlott cikk főképe

2020-05-03 21:29:48

Plató koncert Ress Hajnival


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend