Kosarasaink is munkába álltak


2016-08-24 22:16:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosarasaink is munkába álltak főképe
Bő másfél hónapos pihenőt követően a Concordia Motax Pápa KC csapata megkezdte a felkészülést a 2016/2017-es NB I/B-s pontvadászatra. Kosarasaink az alapozás során heti öt alkalommal végeznek szabadtéri illetve termi labdás tréningeket. Vajda Balázs, a PKC edzője a felkészüléssel kapcsolatban azt mondta, céljuk, hogy lendületes és gyors kosárlabdát tudjanak játszani, amihez rendelkezésünkre áll egy fiatalos és tehetséges keret.
- Az elmúlt szezonhoz képest jelentősen átalakult a PKC kerete, hiszen Németh Armand, Puszta Dávid és Kutasi Gergely is távozott. Majdnem két évtizedes pápai játékos karrierjét fejezte be idén Ács Péter, aki sok szép sikerrel és közös jó emlékkel búcsúzott Pápától – ismertette a távozó oldalt Vajda Balázs. Szerencsére a pápai magot megtartva sikerült régi-új lendületes fiatalokkal bővíteni a keretet. Ezen felül nagy fegyvertény, hogy a tavalyi szezon egyik, ha nem a legjobb centerét, Keresztes Rafaelt sikerült meggyőzni a közös folytatásról. Nem mellesleg a fiatalos, lendületes virtust megerősítendő a magyar kosárlabdázás egyik vezéralakját, Kálmán Lászlót tudhatja soraiban a Pápa. Egy év oroszlányi kitérő után ismét nálunk pattogtat Hadnagy Bence, akinek első kimagasló NB I/B-s pápai szezonja után Oroszlányban kissé stagnált a fejlődése, azonban régi-új környezetében reméljük, régi-új teljesítményével rukkol elő. Szabó Bence személyében egy rendkívül agilis, jó kezű játékost ismerhetünk meg, aki a szombathelyi egyetem testnevelés karáról érkezik hozzánk. Munkabírása és kitartása nagy segítséget jelenthet magas poszton. Nikola Majic személyében egy a szerb iskolában nevelkedett, Spanyolországot is megjárt 4-es 5-ös poszton bevethető játékost igazoltunk, akinek ponterős játékára számít az egyesület. Nikola szerb junior válogatott volt, a moszkvai torna legértékesebb játékosának választották. A Partizan színeiben kadett Euroligát és junior szerb bajnokságot nyert. Kálmán Laci személyében igazi győztes mentalitású, ízig-vérig a kosárlabdáért élő játékos tért vissza hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy mind a pályán, mind a pályán kívül igazi vezére lesz ennek a pörgős, hajtós csapatnak. A játékintelligenciájával, technikai tudásával és akaratával ugyanúgy tudja segíteni a csapatunkat, mint ahogyan azt tette már korábban Pápán.
Vajda Balázs az utánpótlással kapcsolatban azt mondta, idén dolgoznak a legtöbb játékossal. Tavasszal elindították az U11-es csapatukat is, amely ebben a szezonban az edzések mellett már mérkőzéseket is játszik majd. Továbbra is várják az U11, U14 és U16-os csapataikba a jelentkezőket. Szeretnének minél több pápai és környékbeli fiatallal megszerettetni a kosárlabdát és hozzásegíteni őket ahhoz, hogy magas szinten űzzék ezt a sportot és lehetőségük legyen profi játékossá válni, bemutatkozni a felnőtt csapatban is. A szakmai stábban változás nem történt, a klubvezetés és az edzők is folytatják munkájukat a következő szezonban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:55:53

Jövő héten indul a kézitábor


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:16:59

Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség


ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:22:07

Hegymászás: Újabb csúcsokat hódított meg Mógor Péter


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 14:48:05

A korlátozások feloldásáról döntött az MLSZ elnöksége