Nyitótábor közgázos módra


2016-08-26 19:19:54  | cikk: Babos Petra  | 


Nyitótábor közgázos módra főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiumában már hosszú évek óta hagyomány, hogy augusztus végén a leendő elsősöknek megszervezik az úgynevezett nyitótábort. A másfél napos vidám programon idén több mint 90 diák vett részt.
Somogyi Katalin, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár hírportálunknak elmondta, a tábor célja, hogy a tanulók játékos keretek között megismerhessék leendő iskolájukat, tanáraikat, osztályfőnökeiket és iskolatársaikat, s szeptember 1-jén már ne idegenként lépjenek be az intézménybe. A másfél nap alatt az elsősök bejárták az iskolát, megmutatták nekik merre van az ebédlő, a tanári szoba, a tornaterem vagy a titkárság.
A diákok élvezték a métázást is
A diákok számos vidám, közösségépítő játékban vehettek részt. Voltak többek között sor- és akadályversenyek, ügyességi feladatok, de az osztályfőnököt is le kellett rajzolniuk. A jó hangulatú délután során métáztak és marketinges feladatként új terméket terveztek, tévéreklámot készítettek hozzá, majd megpróbáltak eladni azt, persze csak játékosan a tanulók. Az este egyik legizgalmasabb programja az volt, amikor a sötét folyosón kellett különböző elrejtett tárgyakat megkeresni, úgy, hogy közben Jókai Mór szelleme gördített akadályokat a vállalkozó kedvű diákok elé. Hasznos információkat és érdekes beszámolókat is hallhattak a felsőbb évesektől a közösségi szolgálattal és az iskola hagyományaival kapcsolatban a másfél nap során.
"Itt az új 9.B, itt az új 9. B. Megjött a Közgázba..."
Természetesen a tábor ideje alatt az elsősök megtanulták a híres közgázos indulót, s mindegyik osztály megírta a saját osztályindulóját is. Az diákok pontokat gyűjtöttek az egyes versenyek során, s a legügyesebbek, a 9. A-sok egy finom gesztenyetortát nyertek a pénteki eredményhirdetéskor.
Az elsősök egyhangúan elmondták, hogy jól érezték magukat a táborban, nagyon jó ötlet volt, hogy az iskolakezdés előtt egy kis ízelítőt kaphattak az intézmény életéből. hagyományaiból, összekovácsolódhattak az osztályok, s a tanárokat is egy kicsit megismerhették. A leendő osztályfőnökeik, vagyis, Kerpel Péterné, Németh Éva Zita és Bancsó Zoltánné nagyon barátságosak és segítőkészek voltak a tábor ideje alatt.
Amikor a közgazdász regiment kivonul...
Bódi Kornél 9. B osztályos tanuló szintén jól érezte magát a két nap során. A fiatal fiú örömmel jött a táborba, nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy a leendő közgázosok már a tanítás megkezdése előtt összeismerkedhetnek és bepillantást nyerhetnek az intézmény életébe, úgy, hogy közben még jól is érzik magukat. A feladatokat érdekesnek, szórakoztatónak és nagyszerű közösségépítőnek tartotta, ahol mindenki találhatott kedvére valót.
A tábori munkát a közösségi szolgálatot végző közgázos diákok is segítették a tanárok mellett.
Somogyi Katalin hozzáfűzte, örülnek, hogy a diákok jól érezték magukat, s köszönetét fejezte ki az iskola vezetőségének, akik teljes mértékben támogatták a rendezvényt.
Az elsősök bálja novemberben, míg szecskaavatója decemberben lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-07-20 13:14:08

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a Jókai utcán


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 09:20:50

Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása