Nyárbúcsúztató fúvós koncert


2016-08-27 11:00:11  | cikk: ha  | 


Nyárbúcsúztató fúvós koncert főképe

Pápa Város Fúvószenekara hagyományosan nyárbúcsúztató koncerttel zárja a legtevékenyebb évszakot, a koncertek, fellépések, fesztiválok időszakát. Az is hagyomány, hogy ezen a rendezvényükön adják át a tiszteletbeli és örökös tagnak járó díjat is. Péntek este megtelt az Esterházy-kastély előtti tér, a zenekar ezúttal is több száz érdeklődő előtt muzsikált.

Pápa Város Fúvószenekara programokban gazdag időszakot tudhat maga mögött. Természetesen eleget tettek a meghívásoknak, hisz számos rendezvényen fújták idén nyáron is, de ezúttal egy új színfolttal gazdagították az amúgy is széles programkínálatukat. Júliusban a Fő téren csinálták a fesztivált, vendég zenekarok és kórusok szórakoztatták estéről estére a szép számú közönséget, s aztán a koronát a rendezvényre egy nagy közös, 250 fős koncert tette fel. A nyáron még érkeztek vendégek Belgiumból, velük is muzsikáltak a pápaiak.

Hangulatos volt a nyári koncert, a zenekart többször is visszatapsolta a közönség

A nyárbúcsúztató koncertre olyan dalokat válogatott Horváth Adrián karnagy, melyek átfogó képet adtak az elmúlt hónapok repertoárjáról; a nyári fesztiválról, az újévi koncertről ismerős dallamok is felcsendültek. A koncert nyitódala az Esterházy induló volt, melyet többek közt a Concerto d'amore, El Bimbo, Besame mucho és a Lord of the Dance követett.

Az örökös tag díját Kis Sándor vehette át Horváth Adrián karnagytól és Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnöktől

A koncert keretében vehették át az idei díjazottak az elismeréseket. 2016-ban az örökös tag díját Kis Sándor kapta, aki elmondta, hogy bátyja unszolására ment el először a fúvószenekar próbájára. Eleinte csak a jó társaságárt járt le, sakkozott, beszélgetett a tagokkal, aztán egy napon Bircher József karnagy kezébe nyomott egy harsonát, hogy fújjon bele. 14 éves volt ekkor, később aztán képezte magát, zeneiskolába járt és szorgalmas, lelkes tagja a zenekarnak. - Kis József a zenekari próbákon, fellépéseken szívesen segíti a fiatal tagokat a beilleszkedésben, a darabok tanulásában. Szereti a mókát, szórakozást, de a zenélésben nem ismer pardont - hangzott el a méltatásban. 

Fehér Ferenc karnagy meghatottan vette át a tiszteletbeli tagnak szóló díjat Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara nevében

A tiszteletbeli tag elismerést idén Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara nevében Fehér Ferenc karnagy vette át. A kar 1995-ben alakult, azóta feladatának érzi a népdalok, népdalfeldolgozások előadását, de a tagok a magyar szerzők kórusművein túl szívesen énekelik régi és mai korok külföldi szerzőinek dalait is. Több közös projektben is részt vettek a fúvósokkal, így például újévi showban és a nyári fesztiválon is. Fehér Ferenc karnagy kérdésünkre elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számukra ez a díj, hisz Pápa Város Fúvószenekara kiváló, népszerű zenekar, s ezzel az elismeréssel ők is hozzájuk tartozhatnak, másrészt pedig mindig értékesebb a díj, ha otthon kapja egy művészeti csoport.

Pápa Város Fúvószenekarának tagjai ezután sem pihennek, hisz készülnek már a 2017-es újévi showra. Horváth Adrián karnagy annyit elárult, hogy a műsorba a magyar könnyűzene elmúlt 20-25 évéből válogatják az anyagot, s a hangszerelést ezúttal is ő végzi.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-16 13:31:29

Jubileumi városrészi nap az Erzsébetvárosban


ajánlott cikk főképe

2018-07-11 17:47:14

Sikeres felderítés a pápai nyomozók közreműködésével


ajánlott cikk főképe

2018-08-16 15:26:10

Jazz est a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-11-02 17:22:44

"De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk..."