Nyárbúcsúztató városrészi nap a volt Kilián lakótelepen


2016-08-28 09:03:55  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Nyárbúcsúztató városrészi nap a volt Kilián lakótelepen főképe
Madárcsicsergős, napsütéses, szép időben látott munkához szombaton reggel az AEGON Játszótéri Nap főzőversenyére nevezett kilenc csapat az egykori Kilián lakótelepen lévő, közkedvelt játszótér mellett, s ezzel egy időben hangzott el az első sípszó a közeli sportpályán, ahol kispályás labdarúgó kupát rendeztek, majd streetball verseny is várta a sportok szerelmeseit.
Sok család választotta szombati programnak a volt Kilián lakótelep és környéke hagyományos városrészi napját, így már reggeltől sok kisgyermek szórakozott a légvárnál, ügyeskedett a kalandhajóban és játszott a közeli játszótéren.
Délre valamennyi bográcsban elkészültek a finomságok, s már az illatokból is tudni lehetett, hogy nem lesz könnyű feladata a zsűrinek. A bográcsok percek alatt kiürültek, akik úgy döntöttek, hogy szombati ebédjüket a főzőversenyen szerzik be, az AEGON játszótér bővítését, további szépítését támogatták adományaikkal, melyekből összesen 157.360 forint gyűlt össze. A főzőversenyben a harmadik helyen a Napsugár Bölcsőde csapata végzett, a második díjat az önkormányzat csapata vehette át, míg a zsűri a Polgári Kör csapatának főztjét ítélte legfinomabbnak.

A főzőversenyen 9 csapat mérte össze tudását

Délidőben Mózes László harmonikamuzsikával csalogatta a fesztiválsátorhoz az érdeklődőket, majd a játszótér melletti árnyas fák alatt megkezdődött a Szivárvány óvoda és a Weöres Sándor Általános Iskola pedagógusainak kézműves játszóháza, ahol egészen estig ügyeskedhettek a gyermekek.
A program újdonsága volt a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedj okosan! elnevezésű programja, melynek során közlekedésbiztonsági tesztekkel, totókkal és érdekes feladatokkal várták a gyermekeket, emellett nagy sikere volt a rendőrségi eszközök bemutatójának is.
A Halász Póniudvar pónifogata egész délután kocsikáztatta a kicsiket és nagyobbakat, s időközben megkezdődtek a színpadi programok is. Változatos produkciókkal bemutatkoztak a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai, a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai közös játékra hívták a gyermekeket, akik ezután a Szó és Kép Színpad Vadvacsorák című előadását láthatták. A Pápakovácsi Pezsgő Kórus somogyi népdalcsokorral kedveskedett a hallgatóságnak, majd a Takácsi Zenestúdió lépett színpadra Dalok szárnyán című műsorával.

A Weöres Sándor Általános iskola diákjai is műsort adtak

A délutáni programokat követően dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester úgy fogalmazott, a 14. AEGON játszótéri nap igazi nyárbúcsúztató rendezvény volt, hála a jó programoknak, a helyszínnek és az időjárásnak. Ezt erősítette meg köszöntőjében dr. Kovács Zoltán is, aki kiemelte, a hasonló rendezvények azért fontosak, hogy a hétköznapi rohanás után legyen lehetőségük a városrészekben élőknek találkozni egymással, és együtt szórakozni.
A köszöntőket követően az est sztárvendége, Gergely Róbert adott koncertet, aki közismert dallamokkal szórakoztatta a fesztiválsátrat zsúfolásig megtöltő közönséget, akik a nap végén dj. Béci retro bulijában szórakozhattak.

Unger Tamást a nap végéhez közeledve hírportálunk rövid értékelésre kérte. Mint mondta, a 14. játszótéri nap jól illeszkedik mindahhoz, amiről ez a rendezvény eddig ismert volt. Jó idő volt, jó volt a helyszín, és ami fontos, sokan ellátogattak a programokra. Az AEGON Játszótéri Nap igazi nyárbúcsúztató rendezvény volt, mely minden korosztályhoz szólt, és nagyon fontos, hogy a sport ismét megjelent a programok sorában. Az alpolgármester kiemelte még a rendőrségi programot is, mely az iskola kezdetéhez közeledve hívta fel a gyermekek figyelmét a legfontosabb közlekedési szabályokra, és arra, hogy szeptembertől az iskolakezdés nyomán megnövekedett forgalom fokozott figyelmet igényel a közlekedőktől.
Az önkormányzat városrészek közösségfejlesztését szorgalmazó igénye kapcsán feltett kérdésünkre Unger Tamás elmondta, az AEGON játszótér továbbfejlesztésének elősegítését támogatták a jótékonysági főzőverseny bevételével. Az orvosi rendelők közelében lévő játszótér megújításakor már elkezdték az ötlet megvalósítását, mely szerint a játszóterek olyan, asztallal és padokkal felszerelt közösségi terek legyenk, ahol a gyermekek mellet szülők, nagyszülők, akár kisebb társaságok is kellemesen, friss levegőn, kulturált körülmények között tölthetik szabadidejüket, és az AEGON Játszótérre hasonló közösségi tér kialakítását tervezik a főzőverseny bevételének köszönhetően.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 12:16:25

A járványhelyzet miatt szünetel a személyes ügyfélfogadás a Vízműnél


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 19:13:07

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 08:51:27

Vigyázzunk rájuk!