Minden jó, ha jó a vége: Rekord a Várkertfürdőben


2016-08-30 23:19:28  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Minden jó, ha jó a vége: Rekord a Várkertfürdőben főképe

Több mint kilencezer vendége volt a nyár utolsó hétvégéjén a Várkertfürdőnek, s ez az idei év rekordjának számít, hiszen ezen a nyáron szinte nem volt olyan hétvége, melynek minden napján zavartalan lett volna az időjárás. A nyár végére azonban kegyeibe fogadták az égiek a fürdőt és ragyogó idő csalogatta a vendégeket a strandra, sokan pedig éltek is a lehetőséggel.
Az előrejelzésekre alapozva Minden jó, ha jó a vége címmel a létesítmény háromnapos nyárbúcsúztató rendezvénnyel készült a fürdőzők szórakoztatására, így a fürdés, napozás, csúszdázás és játék mellett szórakoztató programok várták a látogatókat.

A melegvizes ülőmedencében a legfázósabbak is jól érezték magukat

A szezonzáró hétvége pénteken éjszakai fürdőzéssel indult, melyet első alkalommal nem a termálfürdőben és a termálkertben tartottak, hanem a strand területén. Az élménymedence és a melegvizes ülőmedence mellett a gyermekpancsolók és az Adrenalin csúszdatorony is várta a vendégeket, ráadásként pedig a közelmúltban megnyitott koktélbár szolgált különleges italokkal. És bár ezerszámra ragyogtak a csillagok a derűs éjszakában, és a levegő sem hűlt le nagyon, csak kevesen éltek az éjszakai strandolás lehetőségével. Akik viszont ezt választották péntek esti szórakozásnak, nem csalódtak, a koktélok kiválóak voltak, a zene kellemes hangulatot teremtett, a melegvizes medencében pedig a legfázósabbak sem dideregtek.

A hétvégén dj. Béci szolgálatta a zenét

A szerény sikerű péntek éjjel után szombaton aztán több mint háromezren választották pihenésük helyszínéül a Várkertfürdőt. A strandolás mellett a kisgyermekes családokat kézműves játszóház várta, ahol árbocos papírhajót és kedves halacskás ablakdíszt készíthettek az ügyes kezű apróságok. Volt is nyüzsgés a kézműves asztalok körül, a legkisebbeknek anya és apa is besegített, a nagyobbacskák pedig egyedül alkottak a játszóház vezetőinek irányításával. Bíró Vivien Zsófia családjával jött el a Várkertfürdőbe. A pápai kislány azt mesélte, örömmel jön mindig a fürdőbe, mert nagyon jól érzi magát.
-Nekem legjobban a sodrófolyosó tetszik a strandon – árulta el. A kézműves foglalkozáson papírhajót készített, amihez előbb meghajtogatta a színes lapot a mintának megfelelően, majd a közepébe beleszúrta a hurkapálcikát, hiszen ebből lett a hajó árboca, amit aztán színes zászlókkal díszített. Vivien a halacskát is elkészítette: ennek a teste Cd lemezből állt, amit papíruszonnyal és színes üvegkavicsokkal díszített.

Kedves apróságok készültek a játszóházban

A felnőtteket eközben amatőr fekvenyomó verseny várta. A játékos megmérettetésbe hölgyek és urak egyaránt benevezhettek, előbbiek 20 kg-os súllyal, utóbbiak pedig 60 kg-mal versengtek. A feladat legalább 20 fekvenyomás volt, és a vendégek többsége teljesítette is ezt. A remek hangulatú versengést Varga Patrik, a Várkert edzőterem edzője vezette, akitől sok érdekességet is megtudhattak a strandolók erről az edzésmódszerről. A versenyzőket az érdeklődők nagy tömege vette körül, akik lelkesen buzdították a súlyokkal küzdőket a minél jobb teljesítményre. Természetesen minden induló ajándékot kapott, a legjobb eredményt elérők pedig a koktélbár vendégei voltak párjukkal együtt.

Hölgyek és urak között is népszerű volt a fekvenyomó bajnokság

A férfiak kategórájában 80 fekvenyomás volt a rekord, a második helyezett pedig 41 nyomással állhatott a képzeletbeli dobogó második fokára. Ezt az eredményt a szlovákiai Izsáról érkezett Márton Gyula érte el. Mint megtudtuk, ő és családja hat éve minden nyáron egy hetet Pápán tölt és nagyon kedvelik városunkat. A nyaralás főként fürdőzésből áll, de szívesen sétálnak, kirándulnak és a helyi piacot is felkeresik. Márton Gyula a fekvenyomó versenyre felesége és gyermeke unszolására nevezett be, bár korábban sosem végzett ilyen gyakorlatot. A sportolás azonban fiatalabb korában része volt az életének, most pedig a munkában edzi izmait.
-Megszoktam a fizikai munkát. Mezőgazdaságban dolgozom, a súlyok minden nap meg vannak emelve, csak nem ilyen formában – mondta nevetve.

Márton Gyula és felesége az ajándék koktéllal

A hétvége utolsó napján a vendéglétszám megdöntötte az idei rekordot, már kora délutánig több mint négyezren látogattak el a fürdőbe, estére pedig a vendéglétszám megközelítette a négyezer-hétszázat. A strandolókat a Pápai Musical Stúdió szórakoztatta, az énekesek igazi nyári, vidám dalokat énekeltek, a vendégek pedig az élménymedencében és a medence partján együtt dúdoltak a fellépőkkel. A győri Nagy Péternek és családjának nagyon tetszett a program. Mint megtudtuk, gyakran járnak Pápára fürödni, a sokféle medence és csúszda miatt, amit gyermekei nagyon szeretnek.
-Csak jókat tudok mondani a Várkertfürdőről. Mindig szívesen töltjük itt az időt – fogalmazott az élménymedencében üldögélve.

Nagy sikert aratott a Pápai Musical Stúdió műsora

A nyárbúcsúztató hétvége ugyan vasárnap este véget ért, a strand azonban szeptember 4-ig még nyitva tart és várja a vendégeket. Az előrejelzés szerint továbbra is remek idő várható, így érdemes lesz még egy hétvégét a pápai strandon tölteni.

(A felvételeket Édl Krisztián Péter és Mike György készítette.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-09 23:02:51

17 éves a Várkertfürdő


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 17:04:45

Minden út a Forrás tanösvényhez vezet


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 16:13:54

Újra indul a személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban