Ittas vezetők Veszprém megyében


2016-09-04 22:45:40  | cikk:  | 


Veszprém megyében az elmúlt hétvégén összesen 21 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés miatt. Huszonegy alkalommal jelzett a járművezetőknél alkoholfogyasztást a szonda 2016. augusztus 26 és 28. között Veszprém megyében. Köztük volt az a 19 éves pápai sofőr is, aki vezetői engedély nélkül közlekedett gépkocsijával.

Egyházaskesző külterületén 2016. augusztus 28-án 2 óra 10 perckor intézkedtek a helyi körzeti megbízottak egy hatósági jelzés nélküli gépkocsi sofőrjével szemben, aki az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva a rendőrautó elé hajtott. Az egyenruhások igazoltatták a gépkocsit vezető pápai 19 éves V. B.-t, akiről kiderült, hogy nem rendelkezett a személygépkocsi vezetésére jogosító engedéllyel, valamint a tulajdonát képező hatósági engedély és jelzés nélküli gépkocsira kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötött. A két utast is szállító férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a körzeti megbízottak mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol a hitelesített alkoholszonda megerősítette az alkoholfogyasztást.
V. B. ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg az engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések ügyében a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le az eljárást.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai előállították a 26 éves cserszegtomaji sofőrt, majd őrizetbe vették.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2020. január 11-ére virradó éjszaka Nagydém belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 26 éves cserszegtomaji...

2020-01-13 18:22:23

Az eltiltás hatálya alatt ült volán mögé


A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 18 éves egyházaskeszői férfi ellen.

Az eljárás adatai alapján a sértett 2020. január 9-én reggel értesítette a rendőrséget arról, hogy 2019. december közepe óta homokbödögei családi házának udvarán parkoló gépkocsija...

2020-01-10 13:22:43

Kesztyűtartóból lopta a pénzt


Egy csopaki, egy herendi és két balatonfüredi idős asszonyt ejtettek tévedésbe az elkövetők a napokban. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Csopakról, Balatonfüredről és Herendről érkeztek bejelentések a rendőrségre 2020....

2020-05-15 13:22:07

Figyelem! Ismét unokázós csalók!


A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége - erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ha indulás előtt a vezető nem gondoskodik az üvegfelületeken lévő pára, jég vagy hó eltakarításáról, akkor kisebb...

2020-01-17 14:43:30

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!