Rendőrségi információs pont a hipermarketben


2016-09-06 20:18:46  | cikk: HuHa  | 


Rendőrségi információs pont a hipermarketben főképe
Augusztusban nyílt meg az Interspar épületében a Pápai Rendőrkapitányság információs pontja, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság Házhoz megyünk elnevezésű vagyonvédelmi programjához kapcsolódva alakítottak ki. Az országos kampány múlt év őszén indult, célja kimondottan a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása, elsődleges célcsoportja pedig az idősek korosztálya és a lakással, házzal rendelkezők csoportja. A program megyénként három információs pont kialakítását teszi lehetővé, Veszprém megyében az egyik helyszín Pápa, a kapitányság most alakíthatta ki az információs pontot.

Szórólapokkal, jótanácsokkal látják el az érdeklődőket

Az információs ponton rendőrök, polgárőrök és vagyonvédelmi szakemberek fogadják az érdeklődőket, a különböző vagyonvédelmi szórólapok terjesztésében pedig közösségi szolgálatos diákok is segítenek.
Sándor Zsolt, a kampány helyi koordinátora érdeklődésünkre elmondta, az irodában tájékoztatást adnak az érdeklődőknek a betöréses lopásokról, a helyi viszonyokról, jellemző elkövetési módokról, valamint elmondják a házak, lakások jellemző vagyonvédelmi hiányosságait. A figyelemfelhívás mellett tanácsokat is kapnak az érdeklődők arra vonatkozóan, hogy miként tudják megvédeni otthonaikat a betörőktől.
-Specialitása a programnak az egyéni, személyre szabott tanácsadás, melynek keretében egy rendőr és egy vagyonvédelmi szakember a helyszínen, az ingatlant megtekintve adnak ajánlásokat, az ingatlan védelmével kapcsolatban – mondta el a rendőr hadnagy.

Közösségi szolgálatos diákok is segítik a tevékenységet

Mint megtudtuk, a hipermarketbe érkezők az első napokban furcsának tartották a rendőrségi információs pontot, de napról napra többen érdeklődtek a vagyonvédelmi rendszerekről, a vagyonvédelmi cégek szolgáltatásairól és örömmel fogadták a tájékoztató kiadványokat. Az első héten legtöbben a nyílászárók zárbetéteiről kérdezték a szakembereket, de többen tájékozódtak a vonuló szolgálatokról is.

Az információs pont havonta öt napon keresztül tart nyitva a kora délutáni órákban (13-16 óráig). Az augusztusi nyitás után szeptemberben ezen a héten péntekig fogadják az érdeklődőket, tanácsért érkezőket az Interspar épületében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-20 13:22:49

Kesztyűben a piaci árusok


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 22:24:42

Új utakon - Festménykiállítás a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-04-03 17:54:45

Zsákutca lett a Fenyves utcából


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született