Gyalogos zarándoklat az Irgalmasság Szent évében


2016-09-21 19:45:50  | cikk: Babos Petra  | 


Gyalogos zarándoklat az Irgalmasság Szent évében főképe
Szeptember 20. és 24. között 85 km-es zarándoklatot szervez a Katolikus Karitász, amely során közösen adnak hálát a Karitász 85 évéért, alapítója Mihalovics Zsigmond életéért, és az elmúlt évtizedek minden kegyelméért. A zarándokút célpontja Homokbödöge, Mihalovics Zsigmond szülőfaluja. A háromnapos zarándoklat szeptember 22-én, csütörtökön reggel 8 órakor indul Sümegről, a Plébániatemplom elől, majd szeptember 24-én, szombaton dél körül érkeznek Homokbödögére, ahol bekapcsolódnak a Karitász programjaiba, majd 15 órakor az ünnepi hálaadó szentmisébe, amelyet Erdő Péter bíboros celebrál. A zarándoklatot Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója vezeti, lelki vezetője Megyesi Ferenc káplán atya lesz.
-A zarándokok az Irgalmasság Szent évében, a Katolikus Karitász magyarországi megalakulásának 85., újjáalakulásának 25. évfordulóján az irgalmas szeretet kibontakozását a Szűzanya oltalmába ajánlva a Sümegről indulva elzarándokolnak Homokbödögére, Mihalovics Zsigmond szülőfalujába, ahol ünnepi szentmise keretében emléktáblát helyeznek el a templom falán, méltó emléket állítva a Karitász magyarországi elindítójának. Az útvonal hossza 85 km, amely alatt a zarándokok hálát adnak a másokat szolgáló minden egyes percért az elmúlt 85 évben – tájékoztatta hírportálunkat Szijártó László esperes, plébános.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 17:13:44

Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő utcán


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 13:18:05

Kedd óta ismét kinyitottak az iskolák, bár a digitális munkarend megmaradt


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében