Horváth Adrián a Veszprém Megyei Príma Díj egyik jelöltje


2016-09-27 18:09:28  | cikk: ha  | 


Horváth Adrián a Veszprém Megyei Príma Díj egyik jelöltje főképe

A Vállakozók Országos Szövetségének Veszprém Megyei Szervezete immár 12. alkalommal ítéli oda a Veszprém Megyei Príma Díjakat a megye kiemelkedő alkotóinak, művészeinek, tudósainak, sportolóinak, a közművelődésben fontos szerepet játszó szakembereknek. Idén a jelöltek közt ott van Horváth Adrián, Pápa Város Fúvószenekarának karnagya is.

Horváth Adrián sok éven át volt a Légierő Zenekar tagja, 2007-2011-ig karmester-helyettese is. Munka mellett is folyamatosan képezte magát, több diplomát is szerzett, egyetemi végzettségének köszönhetően oktat is, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanára, zeneismeretet és kreatív zenét tanít. A diákok egyik kedvenc pedagógusa, már az intézménybe kerülése utáni első évben ő lett az "Év tanára" az iskolában.

Pápán legtöbben karnagyként ismerik. A város szeretett, köztiszteletnek örvendő fúvószenekarát vezényli immár 2008 óta. A banda legnépszerűbb koncertjei a teltházas újévi showműsorok. Ezek nemcsak a közönség tetszését nyerik el évről évre, hanem a szakmáét is. Pápa Város Fúvószenekara Horváth Adrián vezetésével 2015-ben szórakoztató show kategóriában nyerte el az amatőr zenekarok legmagasabb, "C" szintű arany minősítését és ezt a bravúrt 2016-ban is megismételték, koncertfúvós kategóriában. A nyár kiemelkedő kulturális eseménye volt az általuk szervezett nemzetközi fúvósfesztivál.

Horváth Adriánnak sokat köszönhet a város azért is, mert folyamatosan kutatja a helyi zenei élet múltját, s publikálja  is eredményeit. Könyvet írt Gáty Zoltánról, a református kollégium tanáráról, és a helyi fúvószenei élet történetét is feldolgozta Két évszázad fúvószenéje Pápán című kötetében. S idejéből jut még zeneszerzésre, hangszerelésre is. Több nagyobb Gáty-emlékkoncert szervezésében is részt vett, ő hangszerelte például a zongoraletétben megmaradt Gáty-indulókat, de fúvószenekar is neki köszönheti a darabok átiratait.

A Veszprém Megyei Príma Díjra a jelöltek közül hármat a kuratórium, egyet pedig a megye lakossága választ. Szavazni telefonon, smsben, levélben és online is lehet. Voksolni október 2-ig lehet ITT!

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-06 22:19:24

A fény nyolc napos ünnepe


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 07:49:09

A Refi igazgatója volt a kávéházi beszélgetések vendége


ajánlott cikk főképe

2018-09-23 13:02:04

Őszies Vajda Lakótelepi Nap


ajánlott cikk főképe

2018-11-08 14:59:14

Új képzés jelent meg az Acsády kínálatában


PÁPA időjárás