Civilek a reptéren


2010-04-14 17:59:16  | cikk:  | 


Nyílt napot tartottak hétfőn és kedden a Pápa-Bázirepülőtéren. A programra a város oktatási intézményének diákjait, illetve a pápai és környékbeli polgármesteri hivatalok dolgozóit hívták meg. A résztvevők megtekinthették az egyik C-17-es repülőgépet is. A két nap során körülbelül 500 gyermek és felnőtt látogatott ki a bázisrepülőtérre.

Kedden délelőtt a csapat művelődési otthonban parancsnoki tájékoztatók zajlottak, melyen Domonkos Miklós reptérparancsnok, John Zazworsky, a C-17-es flotta ezredparancsnoka és Szarvas László, a NAMA vezérigazgató-helyettese tartott prezentációt az egybegyűlteknek.
-Iskolákat és olyan honvédséggel együttműködő szervezeteket hívtunk meg, amelyek munkájára a jövőben is számítunk, illetve olyan személyeket, akik fontosak számunkra. Azért hívtuk meg őket, hogy megismerjék az itt folyó tevékenységet, és a jövőbeni együttműködésünket egyszerűbbé tudjuk tenni – mondta Domonkos Miklós.
Az általános és középiskolásoknak a C-17-es gépek állóhelyénél biztosítottak programot, volt többek között fegyveres és tűzszerész-bemutató, tűzoltóautók és repülőtér-karbantartó gépek szemléje, filmvetítés, és a gyerekek és felnőttek megnézhették a repülőgépeket, köztük az egyik C-17-est is.
-A gyerekek inkább arra kíváncsiak, hogy milyen gépek láthatók itt, mire használják őket, játszanak bennük, a felnőtteket az itt folyó munka, annak háttere, a technikai adatok és információk érdeklik. Ez az első ilyen jellegű rendezvényünk, egyelőre most nem hívtunk sok embert, de tervezzük, hogy a későbbiekben nagyobb méretekben, több vendég meghívásával szervezünk nyílt napot – nyilatkozta John Zazworsky.
A kétnapos nyílt nap jó alkalmat teremtett a Magyar Honvédség népszerűsítésére, a fiatalok katonai pályára irányítására, valamint arra, hogy a katonai szervezet társadalmi kapcsolatai tovább erősödjenek, hangsúlyozta Domonkos Miklós. A reptéren jelenleg több beruházás is zajlik, ezeket a magyar fél vagy a NAMA finanszírozza. A gyengélkedő épületének felújítása májusban befejeződik, a tűzoltó épület bővítése is megtörténik ekkorra. Utóbbi beruházásra azért van szükség, mert a bázisrepülőtér két nagy tűzoltó gépjárművet kapott. Az őrépület rekonstrukciója is befejeződik ebben a félévben, tudtuk meg a reptérparancsnoktól.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-17 21:09:15

János vitéz, kicsit másként


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 17:56:51

Megkezdődött az építkezés a Téglagyári úton


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 20:03:12

Emlékállítás a rendszerváltásnak


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:17:15

Ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Tapolcafőn