"Zene nélkül mit érek én..." - újévi fúvós show


2017-01-02 19:52:22  | cikk: ha  | 


"Zene nélkül mit érek én..." - újévi fúvós show főképe

Pápa Város Fúvószenekara évről évre meglepi a közönséget. Amikor már azt gondolnánk, hogy az idei volt a legjobb, jövőre ezt már biztosan nem tudják felülmúlni - nos, akkor jön egy még fergetegesebb újévi show. A fúvósoknak 2017. január elsején ismét sikerült elvarázsolniuk a közönséget, a koncert végén állva tapsolt a publikum. A tematika minden esztendőben változik, idén időutazásra invitálták a nézőket, a XX. század második felének nagy slágereit ültette át fúvószenekarra Horváth Adrián karnagy. A koncerten többek közt Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, Fenyő Miklós, Presser Gábor, Demjén Ferenc dalai színesítették a repertoárt. Az est házigazdái László Katalin és Móczár Bence voltak, ők kalauzolták a közönséget a gondosan válogatott slágerek világában.

A dalokat ezúttal is Horváth Adrián karnagy hangszerelte

Horváth Adrián, Príma Közönségdíjas karnagy elmondta, hogy figyelik a közönség visszajelzéseit, s egyszer szóba került, hogy még nem szerkesztettek műsort magyar dalokból, pedig igazán gazdag az anyag. Ez adta az ötletet, s aztán gyorsan összeállt a repertoár. Az már az első pillanatban biztos volt, hogy Máté Péter nem hiányozhat a nagy előadók sorából, már csak azért sem, mert Horváth Adrián is nagyra tartja a dalszerző-énekes munkásságát, s nem mellesleg az idei esztendő Máté Péter-emlékév lesz, 70 éve született a legendává vált énekes.

Elmegyek....

Az is hagyomány, hogy az újévi műsorban remek énekesek is színpadra lépnek: Ekanem Bálint Emota elmaradhatatlan vendég, ezúttal pedig magával hozta zenésztársát, Puskás Petit, a The Biebers frontemberét is. Akár szólóban, akár duettben énekeltek, a közönség vastapsa kísérte előadásukat. Az Elmegyek..és az Egy darabot a szívemből, a Most élsz című dal is magával ragadta a nézőket. Puskás Peti elmondta, hogy nagyon sokat halott Ekától a pápai újévi koncertről, s nagyon örül, hogy részt vehet a 2017-es showban. Ilyen élményben még nem volt része korábban, hisz most először lépett fel fúvószenekarral. Mint mondta, látszik és hallatszik az összhang és a zene szeretete a pápai bandában. Az külön boldogság volt számára, hogy Máté Péter-dalokat énekelhetett, hisz ő nagy példakép számára. Ekanem Bálint Emota örömmel hozta el barátját a showra, mint mondta, szerette volna megmutatni Puskás Petinek azt a színpadot, ahonnan elindult. Az idei műsort is nagyon jó válogatásnak találta, neki legjobban a Nagy utazás tetszett.

A műfajtól független a két énekes összhangja

A műsorban remek hangszerszólókat hallhatott a közönség, s a fúvósokat ezúttal kiegészítette a Rolling Up zenekar: Orovecz-Dublecz Katalin és Király Mónika énekelt, közreműködött Szórádi Gábort zongorán, Molnár Zoltán gitáron, Karácsony István basszusgitáron, Horváth Roland a doboknál és a fúvószenekar egyik tagja, Gabnai Attila tenorszaxofonon. Molnár Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy nagy élmény volt számukra a közös zenélés, s a zenei stílus is közel állt hozzájuk. 

A Rolling Up zenekar most először dolgozott a fúvósokkal 

A Magyar Fúvószenekari Szövetség minősítő versenyeinek hála, a zenekar mind fellépőként, mind versenyzőként is szép sikereket tudhat már magáénak. A jövőben azonban a Pápai Fúvósok Egyesülete már nem csak minősításért versengő zenekar lesz, de vállalja a házigazda szerepét is. Horváth Adrián irányításával az egyesület célja egy 2 évente megrendezésre kerülő fúvószenekari verseny, melynek során a fúvószenekarok show kategóriában mérettethetik meg magukat a szakmai zsűri előtt. A tervek szerint a versenynek városunk adna otthon, így, ha minden jól alakul, a közeljövőben, az Esterházy-kastély udvarán már nem csak a pápai fúvósokat köszöntheti a közönség, de más, minősítésért versengő zenekarokat is. A zenekarnak vannak egyéb tervei is : a nagy sikernek köszönhetően, 2018-ban a pápai fúvósok ismét megszervezik Nemzetközi Fúvós Találkozójukat, külföldi fúvószenekarokkal, meghívott karnagyokkal és nemzetközi koncertekkel Pápa Város Fúvószenekara ismét csinálja majd a fesztivált.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-05 21:01:55

Mikulásváró délután a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2018-11-29 22:05:16

Szakmai verseny a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-02-18 15:55:19

Jubileumi mackókiállítás a Pegazusban


ajánlott cikk főképe

2018-11-07 21:02:58

A Barát utca és a Kard utca között dolgoznak az építők


PÁPA időjárás