Lebontották a város karácsonyfáját és a betlehemet


2017-01-06 14:58:03  | cikk: Babos Petra  | 


Lebontották a város karácsonyfáját és a betlehemet főképe
Január 6. vízkereszt, vagy másképpen a háromkirályok ünnepe, egy keresztény ünnep, a hagyomány szerint ekkor szedik le a karácsonyfákat és kezdődik meg a farsangi báli szezon. A Városgondnokság munkatársai január első napjai óta folyamatosan járják a várost, felkutatva a kidobott karácsonyfákat.
Buics Lajos, a kommunális részleg vezetője hírportálunknak elmondta, a hét eleje óta egy kistraktor „járőrözik” a városban, míg jövő hétfőtől már két gépjárművel gyűjtik be a kiszáradt fenyőfákat.
Buics Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy a fákat lehetőleg úgy helyezzék el, hogy azok az úttest gépjárműforgalmát és a járda gyalogosforgalmát ne zavarják.
A lakótelepeken a szemétgyűjtő konténerek és a szelektív hulladékgyűjtők mellől szállítják el a karácsonyfákat, a családi házas területeken és a belvárosban pedig a házak elé célszerű elhelyezni őket. Az elszállított fákat ledarálják, és tüzelőként újrahasznosítják.
A Fő tér díszkivilágítását a jövő héten távolítják el a szakemberek
A Városgondnokság és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársai ma délelőtt a város karácsonyfáját, a betlehemet, valamint a Fő téren a szilveszteri programra felállított színpadot is lebontották. A héten megtörténik a Kossuth utcai ünnepi díszkivilágítás eltávolítása is, a Fő téren azonban csak a jövő héten fejezik be a munkálatokat szakemberek közreműködésével – tudtuk meg a részlegvezetőtől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 21:50:04

„Minden fát lehet faragni, csak meg kell ismerni”


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-04-07 19:18:04

A reformátusok is segítséget ajánlanak az idősek ellátásához