Várják az ajánlásokat a Pro Cultura Díszoklevélre


2017-01-07 09:39:07  | cikk: Babos Petra  | 


Várják az ajánlásokat a Pro Cultura Díszoklevélre főképe
A Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által alapított Pro Cultura Díszoklevél odaítélésére továbbra is várják az ajánlásokat. Az alapítók célja, hogy a város kulturális életében több éven át jelentős szerepet vállaló, kiemelkedő eredményeket elérő, a kulturális életet segítő személyek és közösségek munkáját elismerjék. A díjat olyan egyének és közösségek számára kívánják odaítélni, akik hosszú éveken át a város kulturális értékeinek megőrzése, ápolása terén vagy újszerű kezdeményezéseikkel szolgálták Pápa város hírnevének öregbítését.

Szanyiné Csepregi Ilona, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ művelődésszervezője elmondta, a Pro Cultura Díszoklevelet 1995-ben alapította a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, s azóta egy év kihagyásával minden esztendőben átadták az elismerést.
A díszoklevél adományozására szervezetek, intézmények és magánszemélyek egyaránt tehetnek ajánlásokat. Az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott személy, közösség tevékenységét, működését, az elismerés alapját képző mű, alkotás, cselekmény bemutatását és az előbbiekben említett társadalmi, városi hasznosságának méltatását – hangsúlyozta Szanyiné Csepregi Ilona.

Az ajánlásokat 2017. január 16-ig kell eljuttatni a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ címére. A beérkezett felterjesztések elbírálásáról és rangsorolásáról az alapítók által létrehozott kuratórium dönt. A Pro Cultura Díszoklevelet január 21-én, a Magyar Kultúra Napjának előestéjén vehetik át a díjazottak.

A Magyar Kultúra Napjának pápai programjához hagyományosan kapcsolódik képzőművészeti tárlat, idén a nemrégiben elhunyt Heitler László festőművész emlékkiállítását csodálhatja meg a közönség. Az ünnepségen, a díszoklevél átadása után „Az elűzött álom” című irodalmi összeállítást tekintheti meg az érdeklődő közönség Lukács Sándor, Kossuth-díjas kiváló művész tolmácsolásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 18:39:28

Indul a téglagyári úti sportcentrum székházának építése


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 20:20:21

Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 16:17:46

Harmincan karanténban, száz kisgyermek óvodában - járványügyi helyzet legfrissebb pápai adatait ismertette a polgármester