Salvator nővér a katolikus előadássorozatban


2017-01-12 10:14:34  | cikk: Babos Petra  | 


Salvator nővér a katolikus előadássorozatban főképe
Moser Erika Salvator nővér volt a vendége a Nyitott szívvel Isten tenyerén című katolikus előadássorozat januári összejövetelének, melyet a Szent Benedek Plébánián tartottak.
A Szalvátor Nővérek Kongregációja (Isteni Üdvözítő Nővérei) és a Szalvatoriánus  Atyák és Testvérek Társaságának (Isteni Üdvözítő Társasága) története és lelki öröksége szorosan kapcsolódik egymáshoz. 1888. december 8-án a Róma melletti Tivoliban alapította meg Johann Baptist Jordan és Therese von Wüllenweber a rendet. Jordan atya minden vágya az volt, hogy mindenki megismerje Istent, és így teljes életet élhessen. Magyarországra az első két Szalvátor nővér 1899-ben érkezett Rómából. Angyalföldön, a főváros legszegényebb negyedében telepedtek le, és egyszerű életet éltek a szegények között. Házi betegápolást vállaltak, de az ország területén több kórházban és egészségházban is dolgoztak, mint betegápolók, de kézimunkázni is megtanították a rászorulókat. Egyházi intézményekben és plébániákon pasztorációs tevékenységet és hittan tanítást vállaltak, majd óvodát, elemi iskolát és polgári iskolát nyitottak.
Az egybegyűlteket Galláné Horváth Gabriella köszöntötte
- A kezdetektől fogva fontos volt a nemzetköziség, ezért több országban is jelen vagyunk. 2007-ben indult el Magyarországon egy újabb közösség Szegeden, egy indiai, egy lengyel és egy magyar közreműködésével, ahol számos pasztorációs tevékenységben veszünk részt.
Moser Erika elmondta, öt évvel ezelőtt tartották a káptalant, ahol a világ minden részéről összegyűlnek a vezetők és meghatározták a következő hat évre a prioritást. Ők az evangélium hirdetését, és azt tűzték ki célul, hogy kiállnak azok védelmében, akik az emberkereskedelem áldozatai lesznek.
Az előadáson kiderült, Moser Erika 1995-ben lépett be a rendbe, mivel fontosnak tartotta a rend karizmáját és nemzetköziségét.
A program február 15-én folytatódik, amikor a pápaiak számára jól ismert és kedvelt Aradi László atya tart majd előadást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 13:32:55

Lámpás kereszteződés épül a Somlai úton


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 22:48:55

Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI