Félévi mustra kiváló eredményekkel


2017-01-12 18:42:37  | cikk: ha  | 


Félévi mustra kiváló eredményekkel főképe

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma képzőművészetis növendékei hagyományosan bemutatóval zárják a félévet. Az alkalomra ezúttal hatvan növendék válogatta össze az elmúlt hónapokban készült legsikerültebb alkotásokat. A munkákat a tagozaton tanító tanárok, Boros Zita, Marosi Diána, Katona György, Nikolausz Krisztián és Kerpel Péter értékelték, de részt vett a megbeszélésen Mayerné Pátkai Tünde igazgatóhelyettes is.

Aprólékos kidolgozottság - a diákok nagyon jól elsajátítják az alapokat

Kerpel Péter tagozatvezető elmondta, hogy a képzőművészeti képzésben a kezdetektől az a cél, hogy az első években a diákok elsajátítsák a klasszikus alapokat, ezért folyamatosan jelen van a tanulmányrajz-készítés, főként az alakábrázolás. A félévi mustrán a befejezett munkák mellett a vázlatokat, skicceket és tanulmányokat is közszemlére teszik a növendékek, így jól nyomon követhető az alkotási folyamat. A festészet tanszakon a murális technikák mellett megjelent az olaj, akvarell, tempera használata. A grafikusok többek közt papírnyomatokat, rézkarcokat, rézmetszeteket készítettek. A közös az, hogy minden esetben a valóságból kiindulva haladnak a fokozatos elvonatkoztatás felé.

Kocsis Borbála jól sikerült stílustanulmánya

A festészet tanszakon nagyon jól sikerültek a végzősök stílustanulmányai is, tanárai külön dicsérték Kocsis Borbála munkáját, ő Csontváry Kosztka Tivadar A taorminai görög színház romjai című képét festette le. Azért választotta ezt a festményt, mert évvégi vizsgamunkája a taljándörögdi templomrom lesz, s a Csontváry-művet előtanulmányként készítette el. A végzős lány képzőművészeti pályán szeretné folytatni tanulmányait, melyhez jó alapot adott a Refi, mondta.

Több órás munka, mire minden diák munkáját kiértékelik

A képzőművészetisek munkáival elégedettek voltak tanáraik, Marosi Diána ebben a tanévben kezdett a református intézményben, mint mondta, nagyon örül, hogy remek közösségbe került, ahol tehetséges és szorgalmas növendékekkel foglalkozhat. A diákok félévi bizonyítványába jó jegyek kerülnek a szakmai tárgyakból, főként négyesek, ötösök - hisz ahogy a diákok is megfogalmazták, azzal foglalkoznak, amit szeretnek, ezért rengeteg időt és energiát fordítanak munkáik elkészítésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-18 20:52:04

A kis elsősök ismerkedtek az iskola rendőrével a Munkácsyban


ajánlott cikk főképe

2019-09-07 19:20:27

"Azt csináld, amiben hiszel és higgy abban, amit csinálsz!" - Mező Lászlóné kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-08-15 18:48:46

Új megbízott vezető a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség élén


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:53:44

Hogy is volt az az államosítás?


PÁPA időjárás