Óvakodjon a telefonos csalóktól!


2017-01-13 21:34:57  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság a telefonos csalások megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét.

 Ismeretlenek többnyire telefonszolgáltató munkatársaként hívják fel áldozataikat. Esetenként nyereményről adnak tájékoztatást és egy közeli ATM-hez irányítják a sértettet, ahol valójában egy megadott telefonszámra különböző pénzösszegek feltöltését kérik tőle arra hivatkozva, hogy így juthat csak a nyereményéhez. Előfordul továbbá, hogy telefonszolgáltató alkalmazottjaként mutatkoznak be és azt állítják, hogy rendszerleállás történt a szolgáltatónál. A csalók sms üzenetben ellenőrző kód küldését kérik, amelynek tartalmát ők diktálják le. A kód valójában egy telefonszám és egy összeg, így az sms elküldésével, majd az érkező sms jóváhagyásával egy idegen telefont tölt fel az előfizetéssel rendelkező sértett, amivel telefonszámláját megterheli.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük, hogy a hasonló jellegű telefonhívásokat kezeljék fenntartással, annak ellenére, hogy az elkövetők előadása rendkívül meggyőző. A kérés teljesítése helyett inkább érdeklődjenek a szolgáltatónál, hiszen a mobiltelefon szolgáltatók és a nyereményjátékokkal foglalkozó cégek ilyen módon nem sorsolnak nyereményt, illetve azt nem kötnék ilyen feltételekhez, továbbá rendszerhibára sem hivatkoznak.  

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A járőrök 2020. május 19-én 13 óra körül Pápa egyik utcájában igazoltattak egy lassú járművel közlekedő 58 éves helyi lakost. Az igazoltatás során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív...

2020-05-29 12:07:03

Rendőrkézen az ittas sofőr


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves egyházaskeszői fiúval szemben folytatott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk,...

2020-01-23 13:41:59

Főbérlője pénzét lopta el


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 11:26:41

Lezárt ügy: elütötte a gyalogost és továbbhajtott


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 09:18:50

Lezárt akta: Hegesztőt és sarokcsiszolót lopott