"...Krisztus szeretete szorongat minket..." - megkezdődött az egyetemes imahét


2017-01-17 12:13:49  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


"...Krisztus szeretete szorongat minket..." -  megkezdődött az egyetemes imahét főképe
Tegnap délután, a Sarokkő Baptista Gyülekezet ideiglenes imatermében, a Huszár Közösségi Házban tartották meg az idei Egyetemes Imahét első alkalmát. A Krisztus-hívők egységét erősítő rendezvénysorozat vezérfonalát ebben az évben a németországi keresztyén közösség állította össze, központi igéje a második korinthusi levél egy részlete: „…Krisztus szeretete szorongat minket…”.
Az imahét első napjának témája – „Egy meghalt mindenkiért”, igehirdetője Salgó Ferenc római katolikus kanonok-plébános volt. Elsőként azt hangsúlyozta, fontos, hogy a keresztények egyek legyenek Krisztus szeretetében, követésében, az egymás javán való munkálkodásban. Jézus azért jött el, hogy az Atya akarata szerint minden ember üdvözítője legyen. Egy lett közülünk azért, hogy minden ember bűnét magára véve felvigye azt a keresztre, hogy kinyilvánítsa Isten szeretetét. Keresztje által mindenki számára megnyílt az üdvösség kapuja.

Az egyetemes imahét első istentiszteletén Salgó Ferenc kanonok-plébános hirdetett igét

Salgó Ferenc az „Egy meghalt mindenkiért” gondolatra utalva felhívta a figyelmet arra, ez a krisztusi magatartás kell, hogy felcsillanjon a mindennapokban. A keresztre tekintve fakadjon hála a szívünkben. Maximilian Kolbe lengyel ferences szerzetes példáját említette, aki az auschwitzi koncentrációs táborban vállalta az éhhalált egy fiatal, kétgyermekes családapa helyett. A férfi, akit megmentett, végül hazatérhetett a családjához, s úgy nyilatkozott, soha nem szeretné elfelejteni azt, hogy azért élhet, mert volt valaki, aki meghalt érte. Jézus mindannyiunkért odaadta életét, ezért keresztjére tekintve legyen hála a szívünkben.
Az egyetemes imahét első istentiszteletén szolgálatot teljesített még Boncz Zoltán baptista lelkipásztor, Polgárdi Sándor evangélikus esperes és Szakács Gergely református lelkész.
Az imahét további alkalmai minden nap 17 órakor kezdődnek. Ma a tókerti Szent Benedek templomban Polgárdi Sándor, holnap a Nagytemplomban ifj. Márkus Mihály református lelkész, csütörtökön az Evangélikus templomban Boncz Zoltán, pénteken a Szent József Kápolnában Szijártó László római katolikus esperes-plébános, szombaton, a zárónapon a Református templomban dr. Márfi Gyula érsek hirdet igét.
A szervezők a hagyományokhoz hűen jótékony célra ajánlják fel az imahét perselyadományait. Az összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén 20 éves Pápai Csoportjához juttatják el.

Képek:

2Kor 5,14–20
Mert Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk,
hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és
azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak
éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.
Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint:
ha ismertük is Krisztust test szerint, most már ôt sem
így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az:
a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentôl van,
aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk
adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban
megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdoní-
totta nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát
Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk:
Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!

A Magyar Bibliatársulat Kiadása
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-03-08 20:48:03

A legvidámabb ünnep a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 14:13:35

Már az első napon találtak leleteket - Megkezdődött a régészeti próbafeltárás