Pro Publico díjat kapott Dimény János


2017-01-17 14:46:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pro Publico díjat kapott Dimény János főképe
A 27. alkalommal megrendezett Pápa Kupa eredményhirdetésén Pro Publico díjat vehetett át dr. Áldozó Tamás polgármestertől Dimény János, nyugalmazott baróti pedagógus. A Szabó Dávid Líceum korábbi igazgatója Barót és Pápa ifjúsági cserekapcsolatainak építésében végzett több mint három évtizedes eredményes tevékenységéért részesült elismerésben. A díjazott elévülhetetlen érdemeket szerzett a két város ifjúsági, kulturális és sport kapcsolatainak elmélyítésében, mely egészen 1983-ig nyúlik vissza, Dimény János ugyanis ekkor találkozott a budapesti tornász világbajnokságon Sydó Tiborral és Harangozó Zsigmonddal. A megismerkedésből rövidesen barátság lett, és 1992-ben egy kerékpártúra alkalmával már baróti gyerekek érkeztek a Petőfi Sándor Gimnáziumba, ahol egy kulturális műsorral mutatkoztak be. Dimény János pápai kapcsolatai a Nagy László Általános Iskola révén bővültek a ’90-es évek közepétől, a pápai és baróti intézmények között testvériskolai kapcsolat jött létre, mely lehetővé tette, hogy a pápai gyerekek Baróton, a barótiak pedig a pálkövei ifjúsági táborban üdülhessenek. Szakmai tapasztalatcserére is sor került az évek folyamán, így többszöri pedagógus-látogatások követték egymást, valamint a ’90-es évek második felétől a barótiak rendszeresen részt vettek a Pápa Kupán, sőt a baróti fiatalok azóta egyetlen évben sem hiányoztak a tornáról. Dr. Áldozó Tamás a nemzetközi serdülő bajnokság eredményhirdetésén a résztvevők előtt úgy fogalmazott, Dimény János az évek során sok-sok pápai diáknak segített, hogy jobb emberekké váljanak és reményét fejezte ki, hogy az együttműködés a jövőben is folytatódni fog. A díjazott meghatottan vette át az elismerést, mint mondta, meglepetésként érte, hiszen sikerült teljesen titokba tartani előtte a kitűntetést.
- Nem lehet elmondani azokat az érzéseket, melyek most kavarognak bennem – mondta a díj átvétele után a pedagógus. A polgármester úr méltatása alatt előtörtek belőlem az emlékek, úgy érzem, ez az elismerés nemcsak engem illet, hanem azokat is, akik sokat tettek a magyar-magyar kapcsolatokért. Minden évben csodálatos élményekkel távozom Pápáról, második otthonomként tekintek a városra. A díj Barótra, méltó helyre fog kerülni, nagyon köszönöm, és hálás vagyok dr. Áldozó Tamás polgármesternek és mindazoknak, akik érdemesnek tartottak az elismerésre.
Mint megtudtuk, a tanár egyéb módon is fontosnak tartotta, hogy erősítse városa és Pápa kapcsolatait, ugyanis szervezőmunkájának köszönhetően együttműködés kezdődött a városi óvodák óvodapedagógiai és a csángóföldi magyar anyanyelvű oktatásban résztvevő pedagógusok között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-17 18:30:02

Megkezdődött a focitábor


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 18:58:51

Nézőcsúcsra számítanak a láthatatlan bajnokin


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 15:33:23

Maradnak a korlátozások a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 16:50:47

Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc