Megjelent Iványi Balázs mesekönyve


2017-01-21 23:36:08  | cikk: Babos Petra  | 


Megjelent Iványi Balázs mesekönyve főképe
Zanzafixszel, a kétbalkezes varázslóval a gyerekek már korábban is találkozhattak a Dé-Mol Színtársulat előadásain. Iványi Balázs, a társulat tagja a történetet mesekönyvben is megjelentette nemrégiben. A könyv a Jókai Mór Városi Könyvtár segítségével jelenhetett meg karácsony előtt.  A kötetben található színes illusztrációk Drabant András keze munkáját dicsérik. A Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott könyvbemutatón dr. Hermann István könyvtárigazgató beszélgetett Iványi Balázzsal, a kötet szerzőjével.
Mint mondta, a Zanazafix meséi eredetileg a Dé-Mol Színtársulat számára íródtak, mely e műveket folyamatosan műsorán tartja. Zanzafix egy, a gyerekek által szerethető figura, ezért gondolta, hogy kézzel fogható formában is megjelenteti.
Zanzafix, a kétbalkezes varázsló
Az író és a csapat azon elhatározása, hogy optimizmust és jókedvet adjon, sokszor csal boldog mosolyokat a gyerekek, a szülők és nagyszülők arcára.
-A Zanzafix, a kétbalkezes varázsló című könyv három részből áll, a Vándor vitéz, Az elvarázsolt erdő és A megbűvölt patak címet viselik az egyes mesék. Az első részben az emberekkel keveredik összetűzésbe a varázsló, aki a második és harmadik fejezetben az erdő lakóival gonoszkodik, incselkedik. Zanzafix akaratos varázsló, aki figyelmetlen is egyben, ezért sokszor elrontja a varázslatait. Az írott formában megjelent mesék természetesen kicsit eltérnek az előadások szövegétől, sokkal inkább olvasmányosak a történetek – mondta a szerző, aki maga is szereplője a meséknek.
Iványi Balázstól megtudtuk, jelenleg A megbűvölt patak című mesét állítják színpadra.
A bemutató végén a szerző dedikálta a megvásárolt köteteket.
A programot mesebemutató is színesítette a gyerekek legnagyobb örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-14 20:34:10

Kitüntetések és költségvetés - Ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-01-13 14:46:22

Új autót kaptak az önkéntes tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán