Teremíjász verseny


2017-01-23 20:59:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Teremíjász verseny főképe
A Delta Íjászegyesület idén is a Városi Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos teremíjász versenyét. A dunántúli regionális bajnokságon nyolc kategóriába, hat korcsoportba várták a nevezéseket, mely elmaradt a korábbi évekétől, hiszen a megszokottól eltérően kevesebben, mindössze 43-an indultak. A kétnapos viadal második napján úgynevezett flint fordulót rendeztek, melyet versenykörülmények között Magyarországon először Pápán lehetett kipróbálni.
- Sajnos a versenyünkkel párhuzamosan országszerte több bajnokságot is rendeztek, emiatt esett vissza a nevezői létszám – mesélte Németh Gabriella, az egyesület alelnöke. A visszafogott érdeklődés ellenére a Dunántúl minden részéből érkezett versenyző, a hazai színeket utánpótlás és felnőtt sportolóink is képviselték. A gyermekek 10, míg a felnőttek 18 méterre lőttek 2x10x3-as sorozatot, a lőlap az íjkategóriáknak megfelelően változott. Szervezés és eredmények tekintetében is elégedettek vagyunk a hétvégével, mind szombaton, mind pedig vasárnap állhatott versenyzőnk a dobogó legmagasabb fokára. Újdonság volt idén az úgynevezett flint verseny, melyről azt kell tudni, hogy 6 és 27 méter között váltakozó távról kellett lőni, ez egyben a szépségét és a nehézségét is adja, hiszen a távolságnak megfelelően kellett az íjakat beállítani.
Németh Gabriella elmondta, legközelebb a budapesti országos bajnokságon szerepelnek, majd március végén Brassóban rendezik a világbajnokságot, melyen az egyesület öt fővel képviselteti magát. A pápaiak az első napon öt első-, három második és egy harmadik helyet szereztek, a második, flint forduló termése két arany-, két ezüst és két bronzérem lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-05 19:27:24

Újra a tatamin


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 10:47:30

Virtuális futás a koraszülöttekért


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 12:04:58

Kitűnő tanuló, országos bajnok az aranyjelvényes atléta


ajánlott cikk főképe

2020-07-29 19:21:01

Sportfelszereléseket kapott a női szakág