Ülésezett a német önkormányzat


2017-01-24 17:30:23  | cikk: pi-pa  | 


Ülésezett a német önkormányzat főképe
Ma délután tartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A testület elsőként a 2016. évi költségvetésről szóló határozatot módosította, majd a Pápa Város Önkormányzata és a német nemzetiségi önkormányzat közötti együttműködési megállapodás felülvizsgálatával kapcsolatban hoztak döntést.
Az ülésen tárgyaltak a 2017-es év munkatervéről is. Pillerné Fódi Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, január 15. volt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatának határideje. A pápai német önkormányzat egy projektre nyújtott be pályázatot, melyben hagyományos programjaikra, a szépkiejtési versenyre, a nemzetiségi napra és az adventi hangversenyre kérnek támogatást. A tervek szerint a szépkiejtési versenyt április 12-én, a nemzetiségi napot szeptember 23-án, az adventi hangversenyt pedig december 15-én rendezik majd.
Az ülés után a testület tagjai a Vasútállomás épületéhez mentek, ahol a pápai és környékbeli németek kitelepítése kezdetének évfordulója tiszteletére elhelyezték az emlékezés koszorúját a kitelepítetteknek emléket állító domborműnél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 22:53:58

A Duna Művészegyüttes a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására


ajánlott cikk főképe

2020-07-23 15:15:16

Ez lesz Izrael jövője?