Daruóriás a Mező építkezésén


2010-04-19 10:02:33  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Daruóriás a Mező építkezésén főképe
Hatalmas monstrum fogadta ma reggel a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményébe, a volt Mezőbe érkezőket. Az óriási darut az aula épületének építésénél használják a kivitelezők ma és holnap. Ez a hatalmas szerkezet emeli helyére a beépítésre kerülő hídgerendákat, melyek közül a legnagyobb 18 tonna súlyú és 20 méter hosszú és e daru segítségével kerülnek helyükre a födémpanelek – mondta el Rabi István, a Mező 2009 Konzorcium létesítményfelelőse. A 200 tonna emelőkapacitású gép, magasba nyúló karja jól látszik már a Csókai körforgalomnál is, ahogy az épületek fölé emelkedik. A daru egyébként 80 tonna összsúlyú, teleszkópja 64 m hosszúra nyúlik, de szükség esetén még 13 m-rel meghosszabbítható – tudtuk meg a daru kezelőjétől. A 14 méter hosszú, 3 méter széles és 4 méter magas munkagép Budapestről érkezett Pápára, méretei miatt rendőri felvezetéssel, útvonalengedéllyel vehetett részt a közúti forgalomban. A daruóriás egyébként e munkáját megelőzően két éven át egy romániai hajógyárnál teljesített szolgálatot – mesélte a gép kezelője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-27 19:10:13

Közel 150 alkotás érkezett az IX. Ökumenikus Nap rajzpályázatára


ajánlott cikk főképe

2019-05-22 15:05:44

Vasárnap választás


ajánlott cikk főképe

2019-08-27 22:09:39

Máltás fiatalok nyárbúcsúztatója


ajánlott cikk főképe

2019-05-16 15:53:22

23 ezer virág városszerte


PÁPA időjárás