A szeretet szimfóniája - Jótékonysági hangverseny a boldog gyermekekért


2017-01-28 16:07:53  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


A szeretet szimfóniája - Jótékonysági hangverseny a boldog gyermekekért főképe
A Légy jó mindhalálig című musical csodaszép betétdalával kezdődött pénteken este az Evangélikus templomban a Szeretet szimfóniája elnevezésű jótékonysági hangverseny. Az élet szép, az élet minden – énekelte Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanára a Nátuskerti Óvoda Harangvirág csoportjának csengő hangú gyermekeivel.
-Mi, akik most itt vagyunk, tudjuk, hogy van út lélektől lélekig – mondta köszöntőjében Szijártó László esperes-plébános, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, a rendezvény fővédnöke az elhangzott dalra utalva. Majd úgy fogalmazott, sok dolog van, ami feloldhatja az emberek közt sokszor keletkező jeges űrt, és ezek közül az egyik a zene. A zene képes összekötni az embereket egymással, és képes bennünket összekötni Istennel. A zene képes megnyitni bennünk olyan mélységeket, amelyeket semmilyen műszerrel nem lehet megmérni, kimutatni, de a zene behatol a szívünk és a lelkünk legmélyére és felszínre hozhat olyan dolgokat, amelyek nagyon mélyen húzódnak. Ilyen az egymásra való odafigyelés, a türelem, a jóság, egyszóval a szeretet. Van tehát út lélektől lélekig - mondta végül a fővédnök.

Van út lélektől lélekig, mondta Szijártó László esperes

A köszöntőt követően Horváth Dániel Zoltán, egy ifjú, szombathelyi zongorista mutatkozott be, majd Kovácsné Bata Gabriella, a Nátuskerti Óvoda óvónője mondta el Karinthy Frigyes Előszó című versét. A szavalatot követően az Éneklő Szülők Kara lépett a hallgatóság elé. A 2000. szeptemberében alakult kórust dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta vezényelte. A kórus lélekemelő műsorát követően Szabó Dóra szombathelyi fuvolista varázsolta el a közönséget, majd Pusztai Boglárka Wass Albert Mese az erdőről című művéből olvasott fel egy részletet.
Az est egyik legfelemelőbb pillanata volt, amikor Forsthoffer Judit, az Allegró Alapfokú Művészeti Iskola szolfézstanára Leonard Cohen Halleluja című dalát adta elő.
Nagy Dávid szeretetről szóló versét követően, a hangverseny végén az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola közelmúltban alakult, 7. és 8. osztályos diákokból álló vegyeskara énekelt dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta vezényletével.
A boldog gyermekekért rendezett jótékonysági hangversenyen 138.615 forint adomány gyűlt össze, melyet a szervezők az Erkel Ferenc Általános Iskola Tanulóiért alapítványnak ajánlották fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-21 16:37:19

Kiszebáb égetéssel elűzték a telet a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 13:53:14

Rendben zajlanak a önkormányzati választások városunkban


ajánlott cikk főképe

2019-12-17 21:15:39

Karácsonyi teadélután a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:24:20

Hogy kerül a ló a Kék Adventbe?