Kaszinó utazási élményekkel


2017-01-28 21:52:21  | cikk: Babos Petra  | 


Kaszinó utazási élményekkel főképe
Az idei év első összejövetelét tartotta a Pápai Művelődéstörténeti Társaság Kaszinója a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermének klubszobájában. Az összejövetel témája ezúttal az utazás volt.
Mátyus Alíztól, a Szélesvíz főszerkesztőjétől, a Pápai Művelődéstörténeti Társaság alapító tagjától megtudtuk, az első találkozójukat az egykori Somogyi Galériában tartották, a második összejövetel helyszíne a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ volt, ennek középpontjában 1956 állt, melynek során megtekintették a színházban lévő nívós kiállítást.
-A kaszinóban olyan témákkal szeretnénk foglalkozni, amelyek a közösséget érdeklik, valamint olyan témákkal, amelyek kiindulópontjai lehetnek egy, a későbbiekben népfőiskolaként működő intézménynek. Az utazás téma ötletét Áldozó Tamásnak köszönhetjük, aki a Szélesvíz tavaszi lapszámába adott írást élményeiről, a Csíksomlyói zarándokútról. A kiváló témajavaslathoz sok más ötlet is érkezett, így az összejövetelre hívtunk vendégeket is. Varga Géza tanár úr a Petőfi Társaság országon belüli Petőfi útjairól mesélt. A külsővati polgármester a nászútjáról írt, ami Külsővatról Iszkázra vezetett, Nagy László szülőfalujába – mondta a főszerkesztő. Majd hozzáfűzte, a tavaszi szünetben szeretne a diákok bevonásával egy olyan programot megvalósítani, ami arról szólna, hogy egymás falujába ellátogatna egy-egy diák, s ott eltöltene egy napot, amiről írna egy beszámolót, jelenetet készítene, elmesélné, hogy érezte magát, vagy éppen lerajzolná, ami ott megtetszett neki.
Áldozó Tamás elmondta, megtisztelő számára, hogy megoszthatja utazási élményeit a kaszinó tagságával. A polgármester kiemelte, hogy sokat utazik hivatásából kifolyólag. De magánemberként is szeret kirándulni, így hatszor járt már Moldvában. Áldozó Tamás a zarándokúton szerzett élményeiről, tapasztalatairól írt, s mesélt a kaszinó csütörtöki összejövetelén a megjelenteknek. A részletes és színes beszámolót örömmel hallgatták, s sokakban megfogalmazódott, hogy legközelebb ők is csatlakoznak a zarándokokhoz.
A program további részében a jelenlevők is beavatták utazási titkaikba a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-23 00:39:29

Édes Lászlóné vehette át a Pro Cultura Díszoklevelet


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 18:56:28

Versvándor a Magyar Kultúra Napján a Refiben


ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 12:44:00

CseppKÉPpontok a Kékfestőben