A szalag az összetartozás, az elismerés jele – szalagavató a Mezőben


2017-01-28 23:28:38  | cikk: HuHa  | 


A szalag az összetartozás, az elismerés jele – szalagavató a Mezőben főképe
Nyolc osztály százötvenhat diákja készül búcsút venni tavasszal a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolától a középiskolai tanulmányaikat záró vizsgával. Őket ünnepelték péntek este a Városi Sportcsarnokban szülők, testvérek, nagyszülők és barátok a szalagavató rendezvényen. Az ünneplőbe öltözött fiatalok műsorral készültek, valamennyi osztály bemutatkozott egy-egy keringővel, de szavalat, akrobatikus rock and roll, ének hangszeres kísérettel is szerepelt előadásukban, végül pedig a mezőgazdasági gépészek a gépészek indulóját adták elő. A műsort össztánccal zárták a végzősök: keringőre kérték fel jelenlévő hozzátartozójukat.

Angol keringő és bécsi keringő is szerepelt a végzősök műsorában

A színes műsort követően Gál Imre igazgató szólt a diákokhoz, szülőkhöz. Mint mondta, három, négy, öt esetleg hat évvel ezelőtt a most ünneplő fiatalok még csak remélték, hogy egyszer eljutnak ide.
-Az idevezető út lehetett göröngyös, néhányatok számára pedig ismételt nekirugaszkodásra kényszerítő emelkedő volt. De akárhogy is történt, az a múlt, sikerült, most itt vagytok, eddig elértetek. Szüleitek, rokonaitok, barátaitok tekintetétől követve most átveszitek a szalagot, szerető osztályfőnökötök feltűzi és a távolban sokaknak a lejtő, másoknak emelkedő végén ott a cél az érettségi, a szakmai vizsga.

Az igazgató felidézte a szalagavató ünnepség eredetét és jelentőségét.
-A szalag az összetartozás jele, ti az iskolához, az iskola hozzátok tartozik. Ezen kívül elismerés is, amivel elismerjük azt a munkát, amit belefektettetek tanulmányaitokba, a tudást, amit magatokévá tettetek és eddig eljutottatok, így méltóvá váltatok arra, hogy iskolánk szalagját viseljétek.

A gépészinduló nagy sikert aratott

Gál Imre a gratuláció mellett figyelmeztette is a végzősöket. Mint mondta, itt az idő, hogy megálljanak egy pillanatra és köszönetet mondjanak szüleiknek, tanáraiknak, akik eddig segítették őket.
-A hátralévő időt jól használjátok ki, mert ez a vége az iskolánkban töltött időnek, a kötelékek meglazulnak, majd eleresztenek benneteket. Minden ember sokat vár a világtól, de kétféle ember van: az egyik tesz céljaiért, a másik indokot keres, miért nem teljesülnek reményei. Mi itt az iskolában arra neveltünk benneteket, ha valamit el szeretnétek érni, tegyetek érte, tanuljatok, dolgozzatok. A tudáson kívül ezt viszitek magatokkal.

Gál Imre igazgató jókívánságait is megfogalmazta beszédében

A köszöntő szavakat követően az igazgató egyesével átadta a végzősök jelképét, az iskola szalagját, melyet az osztályfőnökök tűztek ki a diákok ruhájára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-16 21:49:06

Tapolcafői disznóságok


ajánlott cikk főképe

2020-02-03 22:33:05

Megtartotta első ülését a hegyekben megalakult részönkormányzat


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 17:45:15

4 kilogramm kábítószer


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 18:56:57

Újabb tajvani cég keresi a kapcsolatot városunkkal