Költöznek a refisek


2017-01-30 19:17:30  | cikk: ha  | 


Költöznek a refisek főképe

Hat felújított tantermet már birtokba vehettek a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákjai. A patinás épület rekonstrukciója szeptember végén indult, s január végére már a Március 15. térre, illetve a Jókai utcára néző szárny első részében elkészültek a termek az első és a második emeleten. Már ismét használható a főbejárat, szép burkolatot kaptak a folyosók és az előterek is, a termekbe pedig padló került.

A díszterem előtt is jól látszik a szép új burkolat

A hat felújított tanterembe átköltöztek az osztályok, a diákok is segítettek a bútorok és egyéb taneszközök, például térképek átszállításában. A kémia szertárban is a tanulók segítették dr. Schweighoffer Ernőné Gizi nénit, hogy mielőbb a helyükre kerülhessenek a kísérleti eszközök. Holb Levente, Kiss Milán és Márkus Mihály Pál 8. osztályosok, ők is átköltözhettek a felújított részbe. Mint mondták, a felújítás ugyan porral és zajjal jár, de nem baj, hisz cserébe egy gyönyörű, korszerű épületben tanulhatnak. Szívesen segítettek a hurcolkodásban, s elbúcsúztak régi szekrényeiktől, azok helyett majd újakat kapnak. A folyosóról lekerült a műanyag lambéria, vakítóan fehér falak vannak mindenütt. A diákoknak mondani sem kell, tudják, hogy vigyázniuk kell rá.

Az egyik felújított terem: korszerű fűtés, ledes világítás, magas kopásállóságú padló, új nyílászárók

Fekete Pál Péter igazgatóhelyettes elmondta, hogy a termek készen vannak, már csak a projektorokat, a digitális táblákat kell felszerelni, illetve aktiválni az internetkapcsolatot. A régi táblákat is lecserélték, az újakra filccel lehet írni. A folyosón és a termekben is meleg van, a megújult, szakaszolható fűtés jól működik. A diákok a közösségi szolgálat óráinak terhére segítettek a költözésben, de ezt anélkül is megtették volna, mondták, hisz a Refiben erős a közösségi szellem.
A Séllyei utcai szárnyban most kezdték a munkát

Azokba a Séllyei utcai szárnyban található termekbe, melyekből most kipakoltak a diákok, beköltöztek a szakemberek. Most kint a hideg miatt nem lehet dolgozni, így jól haladnak a beltéri munkákkal, már elkezdték leverni a vakolatot, szerelik a fűtést, a villanyt, hogy mihamarabb ezt a részt is átadhassák a tanulóknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-12 23:33:42

Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok


ajánlott cikk főképe

2020-02-15 18:19:53

Sudoku és keresztrejtvényfejtő verseny


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 21:49:06

Tapolcafői disznóságok


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 15:35:49

Csak sürgős műtéteket, beavatkozásokat végezhet a kórház