Türrösök a Diákgalériában


2017-01-31 22:30:50  | cikk: Babos Petra  | 


Türrösök a Diákgalériában főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Huszár Közösségi Házában a Türr István Gimnázium és Kollégium diákjainak alkotásaiból nyílott tárlat a Diákgalériában.
Róka Norbert művelődésszervező elmondta, nagy örömükre ez már a második kiállítás a Diákgalériában, először a refisek állították ki képzőművészeti alkotásaikat. A kiállítótér a képzőművészettel foglalkozó fiatalok számára jelent  bemutatkozási lehetőséget.
A kiállításon 45 diák mutatkozhatott be
A tárlatot Fekete Gábor művésztanár nyitotta meg az érdeklődő közönség előtt. Mint mondta, a kiállítás ünnepélyes pillanat, bemutatkozási lehetőség az iskolának.
-A munkák a diákok keze munkáját dicsérik, az utóbbi évek alkotásaiból válogattam. Az igazán jó rajzosaim érettségi után elviszik alkotásaikat magukkal a felvételire, s nekünk csak a digitalizált változat marad meg emlékbe. A tárlat két részre osztható, szakköri és tanórai munkákra – mondta a művésztanár, majd hozzáfűzte, a digitális világban nagyon fontos a szem tornásztatása, a megfelelő látásmód kialakítása. Fekete Gábor minden diáknak lehetőséget ad a művészet megszerettetésére, aki nem olyan jó rajzból, azok művészettörténetből erősebbek, a jobb kézügyességűek pedig OKTV-n és a Helikonon szerepelnek.
A művésztanár szerint a virtuális tér a diákok idejének nagy részét elveszi, ám ezáltal a világ kinyílik számukra, s rengeteg dolgot látnak, más információk érik őket, s ebből kell nekik kamatoztatni a tudásukat.
Fekete Gábor elmondta, tanítása során arra törekszik, hogy az órán tanultakat a diákok az életben is tudják alkalmazni, ezért csinálnak csomagolástervet, reklámfeliratot, táskákat, CD borítókat. A heti egy rajzóra nem alkalmas arra, hogy komolyabb munkákat is, mint például festményt készítsenek. A szakkörön szabadabb alkotófolyamat zajlik, mivel vegyes a korosztály. A kicsik mozaikoznak, fúrnak-faragnak, a nagyok inkább a grafika és festészet irányába mozdulnak, s itt készülnek fel az egyetemre, a rajz alkalmassági vizsgára.
A kiállított alkotások között látható volt akvarell, pasztell, kollázs és montázs.
A színvonalas kiállítás február 21-ig tekinthető meg a Huszár Közösségi Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 14:50:58

Május elején még nem indul el a lomhulladékgyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-07-30 16:23:58

A megkülönböztetésről


ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:44:36

Új rend a piacon és a parkolásban