Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok


2017-02-02 17:28:05  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok főképe
A pénteki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelet-tervezeteket véleményezték a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői részönkormányzat tagjai tegnap délután. Mindhárom településen elfogadásra javasolták a pénteki ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2017. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városában biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról.
Dr. Süle Zita gazdasági osztályvezető
Dr. Süle Zita gazdasági osztályvezető a 2017.évi költségvetés kapcsán elmondta, a költségvetési tervezőmunka alapját ebben az évben is a központi törvény határozza meg, illetve az önkormányzat gazdasági programja. A költségvetés tervezésekor figyelembe veszik az önkormányzat és az önkormányzathoz tartozó intézmények igényeit, bevételi és kiadási szükségleteit, s ezt hozzák szinkronba a forrásokkal, tehát a lehetőségeket összhangba hozzák a szükségletekkel. Az intézményi működési bevételek számottevőek, meghatározóak a teljesítés szempontjából. Meghatározó a bevételi oldalon az állami támogatás összege, ami a tavalyi évihez hasonló. A központi költségvetésből, amire támogatást kapnak, az a helyi önkormányzat működésének az általános támogatása.
Dr. Nagy Krisztina aljegyző elmondta, a gyermekétkeztetés térítési díj változására tartalmaz módosítási javaslatot a rendelet-tervezet.
Pápa-Kéttornyúlakon és Pápa-Borsosgyőrön az ülésen szó esett a 2017.évi munkatervről, amely a tavalyi évhez hasonlóan alakul majd, tehát szeretnének beszámolót hallani a sportegyesülettől, a helyi nyugdíjas klubtól, a rendőrségtől, a közterület-felügyelőktől, a MÉKI-Rt-től, a városgondnokságtól, az óvodától, az Egészségügyi Alapellátási Intézménytől, és az ESZI-től. Az idén is szeretnének farsangi, nőnapi, anyák napi programot szervezni és persze falunapot is.
Máté István elnöktől megtudtuk, a kéttornyúlaki testület elfogadta a Kéttornyúlaki Sportegyesületet beszámolóját.
Csákvári Judit és Dan Róbertné a tapolcafői óvoda 2015/2016-os nevelési évéről beszélt
Pápa-Tapolcafőn a 2017.évi munkaterv kapcsán Zsegraics Gyula elnök elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan állítják össze a munkatervet, de ha évközben szeretnének meghallgatni valaki olyat, aki nem szerepel a tervben, azt is megtehetik, hiszen ez módosítható.
A testület tagjai beszámolót hallgathattak meg a Tapolcafői Óvoda működéséről, hiszen a testület célja, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a két intézmény között, illetve támogatni is szeretnék őket a jövőben.
Az ülésen tájékoztatót hallgathattak meg a jelenlevők a Tapolcafői Forrás Népdalkör tevékenységéről. A népdalkör a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ égisze alatt működik, de a fellépéseiket, eszközbeszerzéseiket a részönkormányzat támogatja, s ezért ők a település rendezvényein aktívan részt vesznek. A gyűlés Nagy Lajos falugondnok tájékoztatójával zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-01-13 21:43:37

Egyirányú lesz a forgalom a Munkácsy-iskola előtt


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 21:39:31

Szívemhez szorítom