Tizenkét baleset az elmúlt héten


2017-02-12 10:17:26  | cikk:  | 


Az elmúlt héten – 2017. január 30. és 2017. február 5. között – tizenkét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök. A balesetek közül három Pápán, egy Marcaltőn történt, a továbbiak lakott területen kívül következtek be. A 12 esemény közül hét személyi sérüléssel, öt anyagi kárral járt. Az ütközések során 1 fő súlyos sérülést, 10 személy pedig könnyű sérüléseket szenvedett.
Az elmúlt heti baleseti adatokat elemezve megállapítható, hogy a gépjárművezetők több esetben nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedtek és a lefagyott útszakaszokon járműveikkel megcsúszva pályaelhagyásos balesetet szenvedtek. A jeges útszakaszok mellett több ízben a ködös idő is megnehezítette a közlekedést.
A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a téli útviszonyok és korlátozott látási viszonyok esetén a téli gumiabroncsokkal felszerelt gépjárművel közlekedőknek is fokozott koncentrációval és körültekintéssel kell megválasztaniuk a járművük sebességét. A balesetek megelőzése érdekében fontos a nagyobb követési távolság tartása, a sebesség csökkentése, a hirtelen kormánymozdulatok elkerülése és az előzések fokozott óvatossággal történő végrehajtása.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-07 15:46:55

Zebrán ütötte el autójával a gyalogost a nő, a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták


Segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást a helyi rendőrkapitányság, várják a szemtanúk jelentkezését.

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 19030/235/2020 bü. számon eljárást folytat egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt....

2020-04-09 12:10:48

A lakosság segítségét kérik a pápai rendőrök!


A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége - erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ha indulás előtt a vezető nem gondoskodik az üvegfelületeken lévő pára, jég vagy hó eltakarításáról, akkor kisebb...

2020-01-17 14:43:30

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 14:17:37

Köszönet a közlekedési rendszert működtetőknek