Pápakörnyéki önkormányzatok képviselői tanácskoztak


2017-02-15 16:26:15  | cikk: pi-pa  | 


Pápakörnyéki önkormányzatok képviselői tanácskoztak főképe
Ma délután, a Városháza tanácstermében tartotta idei első ülését a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa.
Az ülésen elsőként módosították a 2016-os költségvetést. A módosítás értelmében 5 millió forinttal csökkent a társulás mérleg-főösszege, mely változás bizonyos bérmozgásokból adódott – mondta el Varga Péter, a társulás elnöke.
Ezt követően a 2017-es költségvetésről döntöttek a tanács tagjai. Mint elhangzott, a minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelése a társulás gazdálkodására is kihat. Az alkalmazottak 97 százaléka érintett a béremelésben. Varga Péter elmondta, munkavállalói oldalról ez nagyon örvendetes, ugyanakkor a munkáltatónak meg kell teremtenie ehhez a szükséges fedezetet. Így a tagönkormányzatok befizetési kötelezettsége átlagban a háromszorosára emelkedhet. Ehhez hozzájárult a béremelés mellett a háziorvosi ügyelet normatíva-csökkenése és a házi segítségnyújtás elszámolásának és szakmai szabályozásának változása is.
Az ülés hátralévő részében tárgyaltak még a közbeszerzési tervről, meghatározták az adósságkorlátot és elfogadták az idei belső ellenőrzési tervet is.
Végül elhangzott, az egyik közszolgáltató az önkormányzatok egy részével felmondta a közszolgáltatási szerződést, és a társulás az önkormányzatokat képviselve tárgyalásokat kezdeményez egy másik közszolgáltatóval a probléma megoldása érdekében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-22 20:34:20

A piros lap mögött, avagy hatósági házi karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek


ajánlott cikk főképe

2020-01-02 08:41:27

Hairben is jók a fúvósok - ismét nagy siker az újévi show


ajánlott cikk főképe

2020-04-03 20:18:06

Megérkeztek Kínából az arcmaszkok