Új kihívások a magyar nyelv és irodalom tanításában


2017-02-19 20:57:12  | cikk: Babos Petra  | 


Új kihívások a magyar nyelv és irodalom tanításában főképe
Széplaki Erzsébet címzetes tankönyvíró, gyakorló pedagógus tartott előadást a Tarczy Lajos Általános Iskolában az Új kihívások a magyar nyelv és irodalom tanításában címmel. A programot az iskola magyar munkaközössége szervezte a város és a környék magyar szakos tanárainak.
A rendezvényen Széplaki Erzsébet a tankönyvírás során szerzett tapasztalatait osztotta meg, valamint olyan gyakorlati tanácsokkal látta el a jelenlevőket, amelyeket mindennapi tanítási munkájuk során fel tudnak használni.
Az előadó beszélt a 2015.évi új helyesírási szabályzatról is, amely a türelmi időnek köszönhetően két év múlva lép majd életbe. Ennek kapcsán kiemelte az ésszerű szót, amelyet ezentúl észszerűnek írunk majd. Vannak azonban olyan szabályok is, amelyek alternatív szabályokká váltak, amit kétféleképpen is írhatunk. Ilyen az elsején, amit írhatunk 1-jén és 1-én. A diákoknak földrajz órán is helyesen kell írni, például a ködök kötőjellel írandóak. Az asszonynevek helyesírását a Helyesírási Bizottság az anyakönyvi hivatalok hatókörébe adja át ezentúl, ők határozzák meg a helyesírását az adott névnek, de a borítékok címzésénél a posta rendelkezik.
Az előadáson a mondatelemzésekről és a tananyagcsökkentésről is szó esett.
Széplaki Erzsébet már számtalan előadást tartott pedagógusoknak az ország különböző részein. A program végén minden jelenlevő az előadásról segédanyagot kapott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-01 07:33:58

Néhány módosítással, de zavartalanul látja el közszolgáltatási tevékenységét a Közszolg


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 10:00:04

Mindennap értéket adunk - Kultúrházak éjjel-nappal Pápán is


ajánlott cikk főképe

2020-01-08 13:25:43

Az eilati énekkar koncertje pénteken lesz a református Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek