Adomány a gyermekosztálynak a Karitásztól


2017-02-24 23:48:57  | cikk: Babos Petra  | 


Adomány a gyermekosztálynak a Karitásztól főképe
Ismét nagylelkű adományt adott át a Szent Benedek Plébánia Karitász csoportja, ezúttal a pápai kórház gyermekosztályának. A csoport legutóbb karácsony előtt az ápolási osztályt lepte meg, s most a kis betegeknek kedveskedtek játékkal és ágyneműhuzattal.
Szijártó László az adományozás kapcsán elmondta, önkénteseik vetették fel azt az ötletet, hogy a legelesettebbeket támogassák, vagyis a gyermekosztályon fekvőket.
-Legény Miklós, a Karitász csoport vezetője felkereste a gyermekosztály vezetőjét, aki elmondta, hogy ágyneműhuzatra és lepedőre mindig szükségük van, így a játékok mellett abból hoztunk, illetve egy mikrohullámú sütőt is ajándékoztunk. A Karitász örömmel segít, amikor csak tud. Reményeink szerint, a jövőben is fogunk adományozni a kórháznak, hiszen már kaptunk megkeresést, miszerint az újszülött osztálynak egy hűtőre lenne szüksége, amiben az oltóanyagokat és egyéb orvosi szereket tudnának tárolni – fűzte hozzá Szijártó László atya.
Az átadón dr. Bilinszky Zsuzsanna, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa köszönetét fejezte ki a dolgozók és a kis betegek nevében az adományért, s úgy fogalmazott, mindig jól jön a segítség.
Pitrók Lászlóné osztályvezető főnővértől megtudtuk, örömmel vették át az adományt. Mint mondta, a gyermekosztályt egyesületek, cégek és magánszemélyek is felkeresik adományozási szándékaikkal, amelyeket minden alkalommal szívesen fogadnak.
-Hálásak vagyunk, hiszen egy-egy fájdalmasabb beavatkozást megpróbálunk kedves játékkal ellensúlyozni. Sokszor a beteg gyerekeknek megtetszik egy plüssfigura, amit haza is vihetnek, így tehát a játékadomány minden alaklommal jól jön. Az ilyen fajta kezdeményezés hozzájárul a betegek minél gyorsabb gyógyulásához, illetve könnyebbé teszik a hétköznapokat, hiszen a gyerekek nem érzik azt, hogy kórházban vannak. A színes ágyneműhuzatok komfortosabbá és vidámabbá teszik a kórházban töltött napokat – zárta gondolatait a főnővér.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:22:46

Szombaton ismét Jégpályák éjszakája lesz


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 11:54:04

A Fenyvesben is dőltek ki fák - folytatni kell a megkezdett munkát


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 12:44:00

CseppKÉPpontok a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya