Ültess fát, ültess reményt!


2010-04-21 19:25:42  | cikk: Babos Petra  | 


A Tapolcafői Kertbarát Kör ma délután emlékfát ültetett a tapolcafői Káposztáskertben, a kör megalakulásának 1 éves évfordulóján.
- A fát néhány taggal és dr. Kovács Zoltán polgármesterrel ültettük el. A bölcsek szerint jövőt épít, életet teremt, aki fát ültet. Ennek a mondásnak szellemében ültetjük el mi is ezt a piramis tölgyet, melyet Gombási Károly ajánlott fel. Azért a tölgyfát választottuk, mert a tölgyfa a magyarság fája, a magyarság szimbóluma, s remélem a tölgyfát jellemző szimbólumokat a Kertbarátok is magukénak fogják érezni- mondta el a kör elnöke, Horváth Endre.
- Bízom benne, hogy ez a kis fa gyökeret ver ezen a helyen, mélyen megkapaszkodik a földbe, és a tölgyfára jellemzően, állni fog szilárdan. Jellemző még a tölgyre, hogy hosszú életű, biztonságot sugároz. Reméljük a Kertbarát Kör is ilyen szilárdan fog állni még 50 év múlva is- tette hozzá a kör egyik tagja.
A faültetés után a kör tagjai megtartották második borversenyüket a kultúrházban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-19 22:13:11

6, 2993, 939 - az útrekonstrukciós beruházást összegezték


ajánlott cikk főképe

2019-09-21 08:14:08

Emlékkönyv: Szabó László János képzőművész munkásságáról


ajánlott cikk főképe

2019-07-07 23:43:28

"Egy nép addig él, míg ismeri, vállalja és továbbadja sorsát" - Holokauszt emlékünnepség a Zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2019-06-29 18:05:22

Borverseny az evangélikusoknál


PÁPA időjárás