Mi segít a tanulásban?


2017-04-06 21:26:49  | cikk: ha  | 


Mi segít a tanulásban? főképe

A Tarczy Lajos Általános Iskola egyik hagyományos, népszerű vetélkedője a számítógépes rajzverseny. A megmérettetés az évek során nemzetközivé nőtte ki magát, idén a romániai testvériskolából érkeztek pályamunkák, összesen 15 alkotás. Természetesen a város és a járás általános iskoláiból is neveztek tanulók, 32 diák mérte össze ügyességét, kreativitását, tudását.

Sashalmi Tamásné szervező elmondta, hogy ezúttal az országos digitális témahét keretében szervezték meg a versenyt, melynek feladata is ehhez kapcsolódott: a résztvevőknek arról kellett színes rajzot készíteniük, hogy milyen digitális eszközök segítik a tanulást. A diákoknak 45 perc állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék a rajzot a Paint nevű program segítségével. De nem csupán a téma volt adott, hanem a méret is, valamint el kellett készíteni egy feliratot is. A kivitelezés során a tanulóknak használniuk kellett a másolás, tükrözés, forgatás, döntés alkalmazást, és végül menteniük is kellett a kész művet.

Kirchknopf Ákosnak tetszett a feladat, szerinte hasznosak és szórakoztatóak a digitális eszközök

A téma közel állt a diákokhoz. Kérdésünkre Kirchknopf Ákos, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulója elmondta, hogy ő főként a telefonját használja a tanuláshoz, gyakran fordul a keresőhöz segítségért: akkor is, ha nem tud egy évszámot és akkor is, ha egy matematikai szabály nem jut eszébe. A legtöbben a telefont vagy a tabletet komponálták bele a rajzba. A zsűri értékelte a kreativitást és figyelembe vette azt is, hogy a versenyző eleget tett-e az megmérettetés előírásainak.

Képek:

Eredmények

3-4. osztály
1. Kalmár Bianka 4.o. Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola felk. Háriné Gregorics Judit
2. Rábaközi Bence 4.o. Csóthi Géza Általános Iskola, Csót felk. Orbánné Kiss Katalin
3. Fodor Boglárka 4.o. Csóthi Géza Általános Iskola, Csót felk. Orbánné Kiss Katalin

5-6. osztály
1. Edvy Barbara 6.o. Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola felk. Nagy István
2. Nagy Nádja 5.o. Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola felk. Jáger Barnabás
3. Kántor Bianka 6.o. Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola felk. Nagy István

7-8. osztály
1. Lőrincze Viktória 7.o. Csóthi Géza Általános Iskola, Csót felk. Orbánné Kiss Katalin
2. Mágocsi Barbara 7.o. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola felk. Dudás Szabolcsné
3. Moraru Adriana 7.o. Scoala Gimnaziala Chirpar felk. Vasilescu Nicoleta
és Bacsó Blanka Bianka 7.o. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola felk. Dudás Szabolcsné
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-28 17:24:38

Folyamatos az óvodák működése a nyári szünidőben Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 18:15:17

Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának