Három körforgalom újult meg


2017-04-14 23:31:55  | cikk: HuHa  | 


Három körforgalom újult meg főképe
A város három körforgalmát díszíti új növényzet, a munkálatokat a Városgondnokság végezte el, a cél az volt, hogy a közlekedési csomópontokban a korábbinál dekoratívabb zöldfelületek jöjjenek létre. A Csókai körforgalomban már múlt év őszén is dolgoztak, akkor az előkészítő földmunkákat végezték el, tavasz elején pedig folytatták a közel 600 négyzetméteres felület rendezését. A körforgalom közepén csüngő törpefák kaptak helyet, a terület többi részén négy szem formájú ágyást alakítottak ki, melybe örökzöldek és talajtakaró rózsák kerültek, egy részébe pedig majd egynyári virágokat ültetnek. A terület többi részét fűmaggal szórták be, körben pedig a vízlefolyást biztosító kaviccsal borított sávot hoztak létre. A munkálatok során a zöldfelületet határoló fal díszköveit is kijavították, húsvét idejére pedig ünnepi dísz is került a körforgalomba.

Húsvéti dekoráció a Csókai körforgalomban

A múlt héten a Korona utcai körforgalom beültetésével is végeztek. A koronás csomópontban szintén örökzöldek és talajtakaró növények kerültek, de lesz helye a színes egynyári virágoknak is, a fehér mosott kavicsdíszítés pedig itt is visszaköszön, mint oly sok helyen a város zöldfelületein.

Megszépült a koronás körforgalom is

Ezekben a napokban még egy körforgalom növényzetét rendezte a Városgondnokság. A Celli út-Erkel utca csomópontban a héten dolgoztak a szakemberek. Itt is termőtalaj pótlással kezdték a munkát, a terület rendezése után pedig tegnap befejezték a növények telepítését is.
-Itt egy kicsit rajzfilmesre vettük a koncepciót, ha felülről nézzük a körforgalmat egy küllős kereket látunk, melynek a küllői kissé meghajolnak a nagy forgássebesség miatt – mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. Ebben a körforgalomban is a másutt is használt természetes anyagok jelennek meg, sok örökzöld, évelő és talajtakaró rózsa került a területre, nagy, fehér mosott kavics sávok díszítik a felületet, középen pedig formára nyírt cédrusok pompáznak.

Csütörtökön készült el a Celli úti körforgalom 

A Városgondnokság a következő hetekben a meglévő virágágyások rendezésével folytatja a kertészeti munkákat, emellett játszóteret építenek Borsosgyőrön, keddtől pedig megkezdik a melegaszfaltos kátyúzást a város utcáin – tudtuk meg az igazgatótól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 15:24:47

Augusztusban lehet az első városi nagyrendezvény


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 12:01:27

Kivágtak egy fát a Bástyán


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 18:39:28

Indul a téglagyári úti sportcentrum székházának építése