Tallózás Hágen Richárd alkotásai között


2017-04-17 19:54:11  | cikk: Babos Petra  | 


Tallózás Hágen Richárd alkotásai között főképe
A Hónap műtárgya címmel szervez kiállítás-sorozatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, melyen a pápai és környékbeli képzőművészek alkotásait mutatják be havi rendszerességgel. Áprilisban egy fiatal tehetség, Hágen Richárd mutatkozik be a pápaiaknak.
Hágen Richárd 1993. január 28-án született Pápán. Óvodás - kisiskolás kora óta érdekelte a rajzolás, de komolyabban csak középiskolás korában kezdett el vele foglalkozni. Mestere Borbély Lajos művésztanár volt, aki által valódi rálátása lett az alkotás technikai hátterére. Úgy is mondhatná, "megtanította őt látni".
A Pápai Gazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ angol nyelv és kultúra, valamint rajz és vizuális kultúra - osztatlan tanári szakjának hallgatója.
Az évente megrendezett Képzőművészek Nyári Táborának rendszeres tagja. A tábor záró kiállításain egyéb munkáit már láthatták a JMSZK épületébe látogatók.
-Bár szeretek festeni és rajzolni, de mivel tanári pályára készülök, nem vagyok olyan termékeny alkotó, mint aki hivatásaként űzi azt. Ahhoz, hogy leüljek a vászon elé, számomra kedv, hangulat és ihlet szükséges. Legtöbb művemet pasztellkrétával készítem, de az elmúlt években több szén-, grafit- és tollrajzom is készült. Eleinte a festészet terén akrilfestéket alkalmaztam, de helyét gyorsan felváltotta az olajfesték, mely egyik kedvencemmé vált. A kiállított műveim között több csendélet is szerepel, mivel számomra ez kedvelt téma. A "Birsalmák" című pasztellképemre, ha jobban megfigyeljük, egy citrom és egy zöldalma is felkerült. "A Gát" és a "Régi Sörház" című képeim a Vasszécsenyi Művésztelepen készültek, melynek vezetője és korrektora tanárom, Tóth Csaba főiskolai docens, festőművész. Mint az elmúlt években, idén is készülök a pápai, JMSZK által szervezett Képzőművészek Nyári Táborába. Szerintem, ha bármilyen művészt megkérdezünk, bármely művészeti területről, mind hasonló véleménnyel van arról, hogy az alkotás az érzelmek megmutatása, szabadság, sikerélmény és egy lehetőség az egyedi önmegvalósításra.
-Mint említettem, témaválasztásom általában hangulat és ihlet függő, de természetesen az egyetemi tanáraim által elvárt beállítások is helyet kapnak az alkotásaim között – tudtuk meg az alkotótól, aki hozzáfűzte, reméli, hogy a kiállítása elnyeri a tetszését a látogatóknak.
A tárlat május 8-ig tekinthető meg a JMSZK nyitvatartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-24 20:51:56

Az MSZP klímavédelmi akciótervét ismertették


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 22:07:00

Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:59:36

Néhány hét múlva már működik az okoszebra


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat