Rekordszámú résztvevő a járási angol és német versenyen a Munkácsyban


2017-05-03 22:29:15  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő a járási angol és német versenyen a Munkácsyban főképe
A múlt héten tartották az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában a 7-8.osztályos diákok számára az angol-német nyelvi versenyt, ma pedig a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a város és a környéke 5. és 6. osztályosainak rendezte meg a megmérettetést. A verseny idén is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen 54 diák vett részt 11 iskolából.
A versenyzőket Gőgösné Bakos Adél igazgatóhelyettes köszöntötte
Szücs Judit, az idegennyelvi-munkaközösség vezetője, a verseny szervezője elmondta, több mint húsz éve a németet, ötödik éve pedig az angol nyelvi versenyt is megszervezik hiánypótló szándékkal, mivel a városban sokan tanulják ezt a nyelvet.
-A mai versenyre a legjobbak kerültek be, hiszen egy írásbeli forduló előzte meg a szóbelit. A diákok két korcsoportban versengtek egy-egy két tagból álló szakmai zsűri előtt, melyben gyakorló és nyugdíjas tanárok foglaltak helyet. A feladatok hasonlóak voltak a nyelvvizsgához, rövid beszélgetés után egy képről kell leírást adni. Az írásbeli fordulón a nyelvhelyességre helyeztük a hangsúlyt, a szóbelin pedig elsősorban a kommunikációra és a kiejtésre – tudtuk meg Szücs Judittól, aki hozzáfűzte, nagy öröm számukra, hogy idén rendkívül sokan jelentkeztek, ami köszönhető annak is, hogy a diákok ennyi idős korban szeretnek versenyezni, szinte megtiszteltetésnek veszik, ha továbbjutnak.
A diákok a nyelvvizsgához hasonló feladtot kaptak
A legjobbakat oklevéllel és könyvutalvánnyal jutalmazták.

Képek:

Eredmények:
Német 5. osztály:
I. kategória:
1. Pegán Petra, Ajka Fekete István
2. Bodgán Rebeka, Erkel
3. Nagy Barnabás, Erkel
II. kategória:
1.Dávid Eszter, Munkácsy
2. Takács Anna, Munkácsy
3. Szegő Roland, Munkácsy
6. osztály
I. kategória
1. Érsek Alexandra, Tarczy
2. Varga Benedek, Nemesszalók
II. kategória:
1.Oláh Levente, Munkácsy
2. Albert Fruzsina, Munkácsy
3. Dan Bettina, Munkácsy

Angol, 5. osztály
I. kategória
1.Megyesi Anna, Szent István
2. Király Dániel, Szent István
3. Győrffy Hanna, Munkácsy
II. kategória:
1.Nehéz Júlia, Tarczy
2. Szalai Kata, Türr
3. Bencze Kitti, Türr

6. osztály
I. kategória
1.Győri Botond, Weöres
2. Kántor Bianka, Erkel
3. Stankovics Luca, Erkel

II. kategória:
1.Kovács Kornél, Tarczy
2. Kovács Bálint, Tarczy
3. Piller Ábel, Türr

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!