Sorra dőlnek meg az egyéni csúcsok a Pápai Atlétikai Clubnál


2017-05-08 17:33:33  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Lengyák György  | 


Sorra dőlnek meg az egyéni csúcsok a Pápai Atlétikai Clubnál főképe
Kiválóan indult a tavaszi versenyszezon a Pápai Atlétikai Club (PAC) számára. Atlétáink az elmúlt hetekben három helyszínen adtak számot tudásukról, a sort a szombathelyi Savaria Kupa nyitotta, majd a VEDAC évadnyitó bajnokságára utaztak Veszprémbe, végül Székesfehérvár felé vették az irányt, ahol az ifjúsági és serdülő ügyességi és gátfutó csapatbajnokságot rendezték. A versenyzőket Kis Károly távollétében Varga Patrik készítette fel és kísérte el a megmérettetésekre.
- Jó formát mutattunk az évadnyitón, ami bízom benne, hogy elkísér minket az egész szezon során. Szombathelyen 11 sportolóval képviseltettük magunkat, közülük kilencen egyéni csúcsot javítottak - elevenítette fel a vasi eseményeket a PSE egykori és a PAC jelenlegi, műtétből lábadozó dobóatlétája. Indulóink közül mindenki bekerült a legjobb tíz közé, Füredi Dániel, Csébi Fruzsina első, Tóth Richárd Soma, Füredi Dávid és Sztupák László második, míg Füredi Dominik harmadik helyezést szerzett, mellettük Balogh Márkó, Piriti Mátyás és Molnár Dániel is megjavította addigi legjobbját. A felnőttek között Nagy Gergely 61,60 méterrel zárt, ami jó kiindulási alapot jelent a felnőtt országos bajnokság előtt.
Az egyéni csúcsokat Veszprémben sikerült tovább dönteni, itt Füredi Dávid, Sztupák László, Tóth Richárd Soma valamint Piriti Mátyás javított eredményén. A Székesfehérváron megrendezett Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon 21 szakosztály nyert aranyérmet. A nívós mezőnyben az egyesület kalapácsvető csapata is megmérette magát, végül a Sztupák László, Molnár Dániel, Piriti Mátyás, Füredi Dániel, Balogh Márkó alkotta különítmény magabiztosan szerezte meg a serdülő korcsoport első helyét, és ezáltal a magyar bajnoki címet. - A klub versenyzői nagyszerű teljesítménnyel utasították maguk mögé a Szombathelyi Dobó SE csapatait. A jó eredményhez hozzájárultak a kiváló egyéni teljesítmények, az öttagú csapatból négyen is egyéni csúcsot értek el – tájékoztatott a tréner.
Varga Patrik elmondta, hosszú szezon elé néznek – egészen októberig tartanak a különböző bajnokságok – így nagy esélyt lát rá, hogy tovább lehessen javítani a mostani egyéni csúcsokat.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-20 18:18:07

Sikeres danvizsgát tettek


ajánlott cikk főképe

2018-06-22 10:51:37

Hangya kézinyár 2018.


ajánlott cikk főképe

2018-06-20 10:25:36

Rozmán László a Perutz FC új vezetőedzője


ajánlott cikk főképe

2018-07-02 17:42:24

Megkezdte a felkészülést a Perutz FC