Láss másképp! - Esélyegyenlőségi Nap


2017-05-18 15:15:14  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Láss másképp! - Esélyegyenlőségi Nap főképe
Ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületének parkolójában kötött ki a KézenFogva Alapítvány kalózhajója, hogy több állomásos kalandtúra segítségével ismertesse meg általános iskolás diákokkal a fogyatékkal élők mindennapjait, a Láss másképp! elnevezésű Esélyegyenlőségi Napon.
Rozgonyi Zsuzsa, a KézenFogva Alapítvány programvezetője hírportálunknak elmondta, alapítványuk 1993 óta dolgozik a befogadó társadalomért, és az egyik legfontosabb közvélemény-formáló programjuk a kamion, ami a korábbi években más arculattal járta az országot. Most érzékenyítő kalóz kamionjukkal és az ahhoz kapcsolódó kísérő játékokkal, feladatokkal érkeztek Pápára. A kamion az öt fő fogyatékosság típust – az értelmi fogyatékosságot, az autizmust, a hallássérültséget, látássérültséget és a mozgássérültséget - mutatta be a gyermekeknek játékos formában. Az érdeklődő fiatalok emellett kipróbálhatták a kerekesszékes közlekedést és az egyik pénzintézetnek köszönhetően esélyegyenlőségi társasjátékban is részt vehettek.
Több, mint 150 gyermek részesülhetett abban az élményben, hogy megismerje és ezáltal a későbbiekben elfogadja a fogyatékkal élő embereket az esélyegyenlőségi nap programjainak köszönhetően, tudtuk meg Müller Orsolya művelődésszervezőtől. Az elfogadás, a tolerancia fejlesztését segíti elő a kalózhajó, melyet a KézenFogva Alapítvány kamionja hozott el Pápára. A résztvevő fiatalok közt voltak a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI diákjai, a Barátság Klub tagjai és a Fogyatékosok Nappali Intézménye ellátottai is.
Müller Orsolya elmondta, az általános iskolák körében nagy volt az érdeklődés a program iránt, azonban az idő rövidsége miatt intézményenként egy-egy, harmincfős csoport fogadására volt csak lehetőség. Ezért azt tervezik, hogy a jövőben akár több napra is meghívják majd az érzékenyítő kamiont. Ez azonban egy távolabbi terv, a JMSZK munkatársai most a Városi Gyermeknapra készülnek, melyet május 28-án, vasárnap újra a régi helyszínen, az Erzsébet ligetben rendeznek majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 10:59:22

Az ünnepség elmarad, a tiszteletadást megtartják


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 20:34:20

A piros lap mögött, avagy hatósági házi karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 17:46:31

60 facsemete a tapolcafői kerékpárút mentén


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket