Munkagépek az agrárexpón


2017-05-21 17:07:16  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Munkagépek az agrárexpón főképe
Az idei agrárexpón is a mezőgazdasági gépek bemutatója volt az egyik legnépszerűbb és leglátványosabb program. Szombaton és vasárnap több cég megjelent a nagy bemutatótéren az általa forgalmazott különféle masinákkal, hogy azokat működés közben is szemügyre vehesse a közönség.
A 2017-es expó gépkiállítói díját a Contstar Kft.-t kapta. Szimeiszter Mihály, a vállalkozás pápai telephelyének vezetője elmondta, természetesen nagy örömmel fogadták az elismerést. Cégük 2008 óta van jelen a városban, és mindig részt vesznek a nagy múltú Pápai Agrárexpón – mind a gépkiállításon, mind a gépbemutatókon. A mostani rendezvényre egy újdonsággal is készültek, ugyanis egy új rakodógépet itt mutattak be először a közönségnek.
– Csakis elismeréssel szólhatok a 21. Pápai Agrárexpó színvonaláról és látogatottságáról. Szombaton rengetegen kilátogattak a rendezvényre, biztosan jóval többen voltak, mint tavaly, pedig akkor is szép számú közönséget vonzott ez a nívós esemény. Nem kérdés, hogy jövőre is jelen leszünk az expón – nyilatkozta Szimeiszter Mihály.
Kérdésünkre megjegyezte, az agrárexpóra elsősorban az érdeklődés, a közvetlen tájékozódás és az információgyűjtés céljából érkeznek a gazdálkodók, tehát nem az a jellemző, hogy itt köttetnek az üzletek, habár konkrét vásárlásra is mindig van példa. A telephelyvezető kifejtette, a gazdák igényei mentén változnak, fejlődnek a mezőgazdasági gépek, leginkább a könnyen kezelhető, tartós masinákat keresik. Tapasztalataik szerint a jól bevált MTZ, illetve Same traktorok a legnépszerűbbek, egyébként a munkagépek terén rendkívül széles a paletta. Szimeiszter Mihály meglátása szerint eléggé megoszlik a piac, nagy különbségek vannak mind az ár, mind pedig a minőség tekintetében. Sokan kifejezetten az olcsóbb gépeket keresik, de a drágábbak is jól fogynak. A különbségekre kitérve úgy fogalmazott, például egy magasabb árfekvésű traktor korszerűbb, megbízhatóbb, mint a kevesebbe kerülő társai, de strapabírás tekintetében nem biztos, hogy van különbség köztük.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet