Dráma a Szivárványban és a Weöresben | Pápa Ma

Dráma a Szivárványban és a Weöresben


2017-05-22 20:17:28  | cikk: ha  | 
Több mint 25 éve van jelen a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola szakmai munkájában a drámapedagógia. A színvonalas tevékenységhez kapcsolódóan az intézményben évente két alkalommal szerveznek drámaműhelyt az érdeklődők számára. Ezen a fórumon a vendégek láthatnak tematikus foglalkozásokat, lehetőség nyílik tapasztalatcserére. A találkozóra idén is sokan érkeztek a Dunántúl iskoláiból, közel ötvenen regisztráltak a rendezvény kezdetén. A foglalkozásokat Mudra Judit, Pusztainé Becskereki Virág, Lampért Helga, Horváthné Árvai Mária, Pulay Róbertné és Komáromi Sándor tartotta. Voltak bemutatók gyerekcsoportokban és volt, hogy bekapcsolódtak a játékokba az érdeklődők is. A téma a konfliktuskezelés és az együttműködés volt.

A Piros csoport apróságai mesés utazásra indultak a zene segítségével

Mudra Judit és Pusztainé Becskereki Virág a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai, Mudra Judit drámatanár is. A Piros csoport kicsinyei velük együtt megmutatták, hogy milyen messze al lehet jutni a képzelet és a zene szárnyán. Mudra Judit elmondta, hogy ők nagyon sok drámás játékot építenek bele műsoraikba, s ezeket nagyon szeretik a gyerekek. Lampért Helga kapcsolatteremtő, együttműködési készséget fejlesztő játékokat mutatott a vendégeknek, Pulay Róbertné Az osztály című észt filmdráma kapcsán tartott foglalkozást felnőtteknek, Komáromi Sándor kooperációs és kommunikációs játékokat mutatott, Horváthné Árvai Mária pedig Vámos Miklós A pofon című novelláját alapul véve játszott arról az osztályával, hogy vajon kiből lesz áldozat, hogyan kerülhető ez el, s miként lehet reagálni az agresszióra.

A Weöres 4.b osztálya az agresszióról szerzett tapasztalatokat a játék során

Horváthné Árvai Mária elmondta, hogy a konfliktusok kezelésére nagyon jól használható a drámapedagógia. A kommunikáció, a figyelem, az önismereti játékok, az együttműködést fejlesztő feladatok mind-mind segítenek. Répásiné Hajnal Csilla, a győri Váczi Mihály Általános Iskola igazgatója, drámatanár is visszatérő vendége a programnak. Mint mondta, mindig nagyon szívesen jön Pápára, hisz itt nagyon jó példáját ismerte meg az óvoda és az iskola közti drámás együttműködésnek, illetve az ismert játékokat is új köntösben látja, ötleteket kap a munkájához.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-23 18:18:56

Vágják a fákat és tervezik a telepítést Borsosgyőrön


2018-05-11 18:29:34

Adomány a rendőrkapitányságnak


2018-04-10 12:48:56

Gőgös Zoltán jobb eredményt várt


2018-05-10 21:49:43

Szombattól látogatható a kiállítás