Ötféle nyári tábort kínál a JMSZK


2017-05-24 10:32:54  | cikk: Babos Petra  | 


Ötféle nyári tábort kínál a JMSZK főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az idei évben négy turnusban hirdeti meg nyári gyermektáborait. A foglalkozás nyolc csoportban zajlik június 26. és augusztus 25. között.
Müller Orsolya művelődésszervező elmondta, igyekeztek megtartani az idei évben is azokat a foglalkozásokat, amelyek az előző években nagy népszerűségnek örvendtek, ilyen például a pónilovaglás és a lovastorna.
-A kreatív kezek alkotóműhelyben ismét izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt majd a gyerekek, köztük a nemezelést, a textilfestést, a tűzzománckészítést, a papírfonást és a kreatív újrahasznosítást is megismerhetik a résztvevők. Augusztusban a mazsorett tábor is elindul, amely a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoportjából táplálkozik, de természetesen bárki jelentkezhet, aki kedvet érez a mozgásformához. Az idén indítunk egy új tábort is, Kalandozás ökofalván címmel. Itt a gyerekek a környezettudatos életmóddal, az újrahasznosítással ismerkednek meg közelebbről. Ebben a csoportban is rengeteg mozgásos játékkal és kézműves foglalkozássokkal várjuk a gyerekeket. A táborok hasonlóan épülnek fel, mint az előző években, délelőtt zajlanak a csoportfoglalkozások, délben közös ebéd, délután pedig szabadidős programokon vehetnek részt. Jó idő esetén népszerűnek számít a Várkertfürdő strandja, rosszabb időben az Esterházy-kastély Lego-játszóházába, a tűzoltóságra, a Kékfestő Múzeumba, vagy például a víztoronyba szervezünk látogatást. Minden hetet kirándulással zárunk a pénteki napon – tudtuk meg a JMSZK művelődésszervezőjétől.
A táborra általános iskolás korú gyerekeket várnak a szerevezők. Az első turnusra június 9-ig lehet jelentkezni Müller Orsolyánál, a +3689/313-905, +3620/231-1345 telefonszámon.
Müller Orsolya felhívta még a figyelmet a vasárnapi városi gyermeknapra, amelyet május 28-án, vasárnap ismét az Erzsébet ligetben szerveznek meg. 15 órától rengeteg kreatív játék, kézműves játszóház, játék csere-bere, babasziget, légvárak, népi játékok és színpadi műsorok várják a látogatókat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!