Emlékünnepség a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából


2017-06-07 21:55:13  | cikk: Babos Petra  | 


Emlékünnepség a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából  főképe
A trianoni békediktátum 97. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést Pápa Város Önkormányzata. Június 4-én, az Országzászló-emlékműnél helyezték el a megemlékezés koszorúit a megjelentek, ma pedig egy műsor keretében folytatódott a megemlékezés a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterében.
A Himnusz hangjait követően Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara Menyhárt János és Miklós Tibor: Ez az otthonunk című szerzeményét és az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dalfeldolgozását hallhatta a közönség. Szólót énekelt Piller Ádám és Dani Mátyás.
Ezt követően a megjelentek megtekintették a Faragó Annamária rendezésében készült dokumentumfilmet, a Menaságra repülj című alkotást, amely a csíkmenasági székelyekről szól. A rendezőnő műve a Csíkszereda mellett levő székelyföldi település lakóit mutatja be. Megtapasztalhatjuk azt a rendkívüli összetartást, ami az ott élőket jellemzi, és ami nem kis részben az elszakítottság fájdalmából származik. A filmben megismerkedhetünk a helyi emberekkel, életmódjukkal, szokásaikkal, és általában a székely mentalitással, amely egyszerre sírós-nevetős. A székely humor mellett érezhető az ő fájdalmuk, nehézségük, kötődésük az anyaországhoz.
Az emlékünnepség a Szózat hangjaival zárult.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-11 21:35:32

Eperfát avattak a Refiben


ajánlott cikk főképe

2018-05-26 22:57:07

Több mint 220 fellépő a Tarczy-Gálán


ajánlott cikk főképe

2018-05-11 22:08:16

Hajlék az örökkévalóságban - Kiállításmegnyitó a Pannonia Reformata Múzeumban


ajánlott cikk főképe

2018-09-19 19:46:40

Okosan közlekedtek a Nátuskerti ovisok