Dr. Kapossy Luciánra emlékeztek a városbarátok


2017-06-16 16:27:08  | cikk: pi-pa  | 


Dr. Kapossy Luciánra emlékeztek a városbarátok főképe
Dr. Kapossy Lucián halálának évfordulójára emlékezett az „Elsősorban Pápai” – Városbarát Egylet ma délután a neves professzor egykori pápai lakóházánál, a Szent László utcában.
A Pápai Református Kollégium egykori tanárára Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, az egylet ügyvivője emlékezett, hangsúlyozva, dr. Kapossy Lucián volt a Pápai Jókai Kör főtitkára, irodalmi szakosztályának előadója, a Női Kereskedelmi Szaktanfolyam megszervezője és igazgatója, a Kereskedelmi Tanonciskola igazgatója, ezen kívül haláláig tanított a pápai Izraelita Polgári Fiúiskolában. Igazi népművelő volt, az iskolán kívüli népművelés megteremtője, a Városi Gyorsíró Kör megszervezője. Mindezek mellett tagja volt a város képviselő-testületének, és az 1914 őszén megszervezett polgárőrség parancsnokának is megválasztották. Kiemelkedő műve a Pápa Város egyetemes leírása című kiadvány, mely az első várostörténeti monográfia.
A megemlékezés végén Gecse község alpolgármestere, Vida Sándor és Kerecsényi Zoltán elhelyezték a tisztelet koszorúit dr. Kapossy Lucián emléktáblájánál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:50:08

A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 18:32:43

Míves üvegtárgyak, cseréppipa, kályhacsempe