Nyolc sportág a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozón


2017-06-17 15:57:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyolc sportág a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozón főképe
A Pápai Játékfesztivál egyik állandó programeleme a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozó, vagyis a Miniolimpia. A megmérettetés keretében a határon túlról és Magyarország különböző pontjairól érkeznek sportdelegációk Pápára, ahol a helyi egyesületek legjobbjaival mérhetik össze tudásukat. Idén hét sportágban (atlétika, tenisz, judo, asztalitenisz, kosárlabda, úszás, sakk) zajlottak a küzdelmek, és ahogy az lenni szokott, a sportos nap az ünnepélyes megnyitóval indult, melynek a Városi Sportcsarnok küzdőtere adott otthont. Az eseményen fellépett a Black Bunny Rock ’n Roll Club majd dr. Áldozó Tamás köszöntötte a sportolókat, a polgármester úgy fogalmazott, reméli, hogy a sportbaráti kapcsolatok ápolása mellett nemes küzdelmekben izgalmas versenyeken derül fény a legjobbak kilétére. A városvezető Pápa, Losonc, Ógyalla, Veszprém , Kovászna képviselői mellett külön köszöntötte a Kínából érkezett tíz fős delegációt, akik az asztalitenisz versenyen megmutatták, miért is tartják őket a világ legjobb játékosainak.
A megnyitó után tíz órától megkezdődtek a vetélkedések, az atlétika verseny a Munkácsy Sporttelepén, a tenisz az Erzsébet ligeti teniszpályákon zajlott. Utóbbin közel 25 főnek, négy korosztályban rendezték a szetteket, emellett a kezdők a szivacslabdás minitenisz keretein belül ismerkedhettek a sportág alapjaival, a határon túlról három losonci játékos érkezett, a többi nevező pápai volt. Körülbelül 40 judoka gyűlt össze a Városi Küzdősport Centrumban, ahol két tatamin folyamatosan zajlottak a küzdelmek. Sajnos Leinefelde és Kampen is távolmaradt a versenytől, Losonc viszont két klubbal is elindult a viadalon. A Bakony Judo Klubot a pápai és homokbödögei csoport képviselte, emellett Csorna is tiszteletét tette a három korcsoportnak megrendezett utánpótlás-versenyen. A Városi Sportcsarnok küzdőterén Pápa és Losonc játszott oda-visszavágós kosárlabda mérkőzést, mindkét találkozón a hazaiak örülhettek a győzelemnek, Vajda József csapata előtt 80-69-re, majd 96-78-ra nyert. Pápa mellett Kovászna és Ógyalla képviseltette magát a Huszár Közösségi Házban helyet kapó sakkversenyen, ahol négy korcsoportban összesen 23-an ültek asztalokhoz. Az utánpótlás számára megrendezett bajnokságon némelyik kategóriában összevonásokat kellett alkalmazni a kevés számú induló miatt, de a versenyzőket külön értékelték. Kilenc egyesület 107 sportolója állt rajtkőre a Várkertfürdőben rendezett úszóversenyen, melyen a Pápai Úszó Sportegyesület szép számmal, 38 indulóval képviseltette magát, összesen 353 nevezsét regisztráltak a szervezők. Hazai színekben többen is a dobogó legmagasabb fokára állhattak, a PUSE versenyzői egy sikeres, ám fárasztó edzőtábor után mérették meg ismét magukat, a legjobban a győri klub szerepelt. A Tarczy tornatermében a Miniolimpiával együtt rendezték a Bánhidi Márk Asztaltenisz Emlékversenyt, melyen dr. Bánhidi Miklós egyetemi tanár meghívására hat kínai (négy fiú és két lány) játékos is ütőt ragadott (látogatásukról hamarosan külön cikkben foglalkozunk). Két kategóriában (2002 előtt születettek és 1993 után születettek) zajlottak a meccsek, a pápaiak és a kínaiak mellett öt losonci és több veszprémi játékos is harcba szállt az első helyért. A sorsolás előtt Márk édesapja, dr. Bánhidi Miklós megnyitotta a kisteremben a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal asztaliteniszezőnek emléket állító kiállítást, majd útjára indult a labda.

Eredmények:

Úszás

Asztalitenisz

Tenisz

Sakk

Kosárlabda

Atlétika

Judo

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-18 08:00:12

Lenyűgöző artista bemutató a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-06-16 15:31:05

Hét sportágban vetélkedtek


ajánlott cikk főképe

2018-06-17 00:22:11

Másodszor is kimaxolták a bulit


ajánlott cikk főképe

2018-06-15 21:04:02

Nyuszirodeó és virgonckodó buborékok - megkezdődött a Játékfesztivál