Református daloktól a Csihánycsípte mesékig - előadások a várkerti színpadon


2017-06-18 09:06:18  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Református daloktól a Csihánycsípte mesékig - előadások a várkerti színpadon főképe
A Játékfesztivál egyik színpadját a hagyományokhoz hűen a Várkertben állították fel. A szombati fellépők sorát itt a PRIZ zenekar, vagyis a pápai református gyülekezet ifjúsági zenekara nyitotta, akik „Fényed minden csillagot túlragyog” című műsorukban Istent dicsőítő énekeket adtak elő, melyek közt egy-egy bibliai idézetet is felolvastak a fiatalok.
A várkerti színpad következő fellépője Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar voltak, akik vidám mesekoncertjükkel elvarázsolták a Mese-erdőbe érkező gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. A hallgatóságot több alkalommal is megszólító énekesnő és zenészei vidám csipkelődései, a jó hangulatú dalok, melyek sok esetben a családok mindennapjaiból vett mozzanatokat elevenítettek fel, emlékezetes élményt adtak gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Kárász Eszter és zenekara vidám műsort adtak a Várkertben

A susogó lombú fák alatt felállított színpadon óriási sikert aratott Csernik Szende székely mesemondó, lábbábművész, aki Csihánycsípte mesék című előadásával, a közönség rezdüléseire és a felmerülő műszaki problémára adott spontán, kedves reakcióival mosolyt és kacagást, gyermeksimogató mondókájával és a családi kapcsolatok fontosságát bemutató történetével pedig könnyeket csalt a nézőteret teljesen megtöltő közönség arcára.
A várkerti színpad vasárnapra is tartogat érdekességeket, hiszen itt lép fel a Syringa zenekar, Gyersekaráti Kötélugró DSE, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoport, a Cakkumpakli Színház, a Baltazár Színház és a Szó és Kép Színpad is.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-17 19:32:00

Ocho Macho és Wellhello


ajánlott cikk főképe

2018-06-16 13:24:40

Malomkereső túra a Játékfesztiválon


ajánlott cikk főképe

2018-06-15 21:04:02

Nyuszirodeó és virgonckodó buborékok - megkezdődött a Játékfesztivál


ajánlott cikk főképe

2018-06-18 08:00:12

Lenyűgöző artista bemutató a Fő téren